Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Всяка втора жена страда от ерозия на матката: как се разпознава в ранен стадий това заболяване?

Всяка втора жена напуска кабинета на гинеколога с диагноза ерозия на матката. Това заболяване се счита за една от най-честите патологии при жените в репродуктивна възраст

ерозия на матката

Ерозия на матката не е злокачествено заболяване. Има лекари, които злоупотребяват и сплашват младите жени с подобни изявления. Бъдете информирани и разберете що за заболяване е ерозия на матката.

Маточната ерозия може да бъде причинена от различни причини. Хормонални нарушения , нестабилен цикъл, понижен имунитет, неспазване на правилата за лична хигиена, инфекциозни заболявания на пикочно-половата система, травма по време на секс – всичко това води до дефекти или дори язви на мукозата на шийката на матката.

1. Симптоми при ерозия на матката

Често една жена може дори да не знае, че тя е в началния етап на ерозия на шийката на матката. Заболяването протича без никакви симптоми и не предизвиква дискомфорт.

Но тъй като болестта отслабва тялото на жената, то ще сигнализира за болестта с помощта на гъсто и лошо миришещо течение, продължителен менструален цикъл, болка по време на полов акт и уриниране.

2. Ерозия, която създава онкология

Може ли при ерозия на матката да се появи заболяване, свързано с онкологията? Работата е там, че всяко увреждане на шийката на матката може да бъде основа за евентуални тумори, но само ако процесът е в ход, и е придружен от хронични вирусни инфекции.

3. Горене или?

Жените, които смятат, че при ерозия е необходимо да се направи изгаряне, не са съвсем прави. Всъщност, преди време тази процедура беше единственият начин за лечение на това заболяване. Лекарите

Днес е пълно с алтернативни методи. Освен това, изгарянето оставя белези на шийката на матката. Освен това, не може да се прилага при жени, които не са раждали.

4. Лечение при ерозия на шийката на матката

Лечението на ерозията често претендира да премахне основната причина за заболяването. Повечето гинеколози предпочитат антибиотична терапия, и едва след това действат на ерозията чрез заздравяване на раничките.
Не е необходимо да се лекувам самостоятелно! Използването на билкови тампони, честото промиване с различни билкови отвари не може да затегне и да влоши заболяването.

Маточната ерозия е заболяване, които изисква често наблюдение от гинеколог. Единствено лекар може да каже как точно ще протече лечението и какви методи ще се приложат, за да е ефективно то.

Пожелаваме на всички наши читатели здраве и спокойствие на жените! Не забравяйте да споделите полезната информация с приятелите си в социалните мрежи.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *