ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

И лекарите ще потвърдят: три месеца в годината дъвчете сухи семена от карамфил

Лечебните свойства на подправката карамфил са широко използвани в китайската медицина. Тази ароматна подправка е в състояние да лекува много болести

карамфил

Ароматният карамфил има наистина уникален състав. В карамфила се съдържа провитамин А (бета-каротин), витамин Б група, витамини С, Е, омега-3 мастни киселини, етерични масла, както и различни минерали.

Тази толкова подправка е един от малкото природни лекове, които лекарите не отхвърлят. Много специалисти по уши, нос и гърло препоръчват на своите пациенти да дъвчат сухите семена на карамфила, ако искат да се оправят по-бързо в случаите на ангина.

Сушеният карамфил има и още супер-сили, за които ще ви разкажем сега. Неслучайно лекарите-натуропати препоръчват три месеца в годината да се прави карамфилова терапия – идеална за прочистване от паразити, и не само…

Карамфил за лечение, карамфил за красота!

1. За прочистване от паразити

Достатъчни са 1-2 „гвоздейчета“ сух карамфи. Дъвчат се половин час преди хранене два пъти на ден. В сухия карамфил има етерично масло евгенол, кариофилен и иланг. Възможно е също да се открие и голямо количество танини.

С такъв наситен състав карамфилът е много ефективен. Той ще прогони не само паразитите от тялото, но и други патогени, като например Staphylococcus Aureus и дифтерия.

2. За лечение на устната кухина

Може безопасно да замените вредната дъвка със сух карамфил! Ако придобиете навика да дъвчете сухата подправка всеки ден, можете да забравите за стоматит, пародонтоза и възпаление на венците.

Етеричните масла, които са в карамфила, ще премахнат халитозата и няма да ѝ позволят да се появи отново. Този естествен продукт е много по-ефективен в сравнение с конвенционалните води за изплакване за уста! А разликата в цената няма смисъл да бъде коментирана.

Ако хванете навреме първите признаци на болки в гърлото няколко зрънца карамфил ще ви спестят дългото и не особено ефективно лечение с лекарства.

3. За да се подобри храносмилането

Kарамфилът ще помогне за укрепване на храносмилателния процес и ще подобри работата на стомашно-чревния тракт. За това е необходимо да се дъвчат 2 карамфилени пъпки, които предварително са разтворени в чаена лъжица мед 15 минути преди хранене.

При язва на стомаха и дванадесетопръстника, както и при високо кръвно налягане, не можете да използвате този метод. Във всички останали случаи е препоръчително.

Сухият карамфил помага при колит, метеоризъм, гастрит и ниска киселинност.

4. За предотвратяване на рак

Съставката евгенол забавя растежа на раковите клетки и предотвратява появата на нови. Има научни изследвания по тази тема. В семействата, където е налице лоша наследственост, превенцията е много важна. Подправката ще помогне за подобряване на цялостното здраве и предотвратяване на сериозните заболявания.

5. Превенция и на ниското кръвно налягане

Не много силно кафе с щипка карамфил е много по-голямо удоволствие, отколкото да се взимат лекарства. Използвайте карамфила като средство за сваляне на кръвното налягане в моментите, в които не взимате предписаните от лекаря лекарства – един вид поддържаща терапия.

За да определите качеството на карамфила, който ще ползвате за вашето здраве, направете теста, който виждате на снимката. В чаша вода пуснете „гвоздейчетата“, които трябва да стоят изправени нагоре. Ако плават хоризонтално, значи в тях няма нищо – най-вече така полезния евгенол.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “И лекарите ще потвърдят: три месеца в годината дъвчете сухи семена от карамфил

  1. Веси каза:

    Противоречива информация – да не се употребява при високо кръвно, а малко по-надолу в статията – да се употребява като поддържаща терапия като средство за сваляне на кръвното. Кое е вярно?

    „…….При язва на стомаха и дванадесетопръстника, както и при високо кръвно налягане, не можете да използвате този метод. Във всички останали случаи е препоръчително…“

    …….
    „….Използвайте карамфила като средство за сваляне на кръвното налягане в моментите, в които не взимате предписаните от лекаря лекарства – един вид поддържаща терапия….“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *