Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ХЕДОНИН / HEDONIN

Съдържа кветиапин, калциев хидрогенфосфат, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, натриев нишестен гликолат, повидон К 27-32, магнезиев стеарат, хипромелоза, оцветители

Предназначение

хедонинХЕДОНИН е едно от лекарствата, използвани при лечението на състояния с обърканост и самота, халюцинации, при странни и плашещи мисли, при редуване на състояния на приповдигнатост и превъзбуда – с раздразнителност и потиснатост. Продуктът е антипсихотик; успешно прилаган за овладяване на симптоми при психични разстройства.

Как се приема

Приемът на ХЕДОНИН е по строго индивидуална схема, в рамките на 150 до 800 мг дневно. Необходимо е първоначалната доза и схемата на терапия да бъдат определени от лекар. В много случаи се препоръчва прием на минимална начална доза и последващо плавно увеличение според състоянието на лекувания. Този подход е препоръчителен при пациенти в напреднала възраст или с чернодробни проблеми.

ХЕДОНИН се взема два пъти дневно, с вода; таблетките не се дъвчат или стриват. Приемът на лекарството няма връзка с храненията.

Ако пропуснете да си вземете лекарството – направете го при първа възможност или изчакайте времето за следващ прием. Не удвоявайте компенсаторно обичайната доза.

При неволно предозиране е необходима медицинска помощ; обикновено се проявяват симптоми като сънливост, отклонения в сърдечния ритъм, замаяност. Внезапното спиране на медикамента причинява безсъние, гадене и повръщане, диария, замаяност.

Възможни нежелани ефекти

ХЕДОНИН причинява някои преходни ефекти, които изчезват след 7-10 дни от началото на лечението. Това са сънливост и замаяност, пресъхване на устата, главоболие. Ако приемът на продукта се прекрати рязко, настъпва безсъние, гадене и повръщане, главоболие, раздразнителност.

Често се съобщава за гадене и главоболие, смущения в храносмилането, повишена кръвна захар, замъгляване на зрението, отоци на пръстите на крайниците, влошаване на чернодробните показатели, сърдечни смущения, увеличаване на телесното тегло, понижаване на кръвното налягане, сърцебиене и замаяност.

В по-редки случаи могат да се получат алергични реакции, прилошаване, припадъци, синдром на неспокойните крака. Има информация също за жълтеница, треска и учестено дишане, скованост, промени в съзнанието. Съобщава се за единични случаи на влошен диабет, възпаление на черния дроб, задушаване, появя на мехури по лигавиците и др. За всяко необичайно състояние, провокирано от хедонин, търсете медицинска помощ, особено при бързо усложняване. При признаци на анафилактичен шок намесата е по спешност.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ХЕДОНИН не се употребява при алергия към съставките.

Медикаментът не е подходящ за деца и подрастващи под 18 години.

Противопоказан при бременност и кърмене, както и при лица в напреднала възраст с деменция.

Продуктът е несъвместим с алкохол и сок от грейпфрут.

Само след конкретна преценка за безопасността на терапията се прилага при пациенти, преживели инсулт или припадъци, с влошено кръвообращение или ниско кръвно налягане, прекарали заболявания на кръвта, диабетици, пациенти с болен черен дроб или сърдечна недостатъчност.

Заради възможна сънливост избягвйте шофирането, докато се лекувате с ХЕДОНИН.

Взаимодействия с други медикаменти

ХЕДОНИН е несъвместим с някои антибиотици, противогъбични препарати, антидепресанта нефазодон, лекарства за СПИН. Индивидуално се преценява възможен паралелен прием с други антипсихотици, барбитурати, лекарства за хипертония, против епилептични припадъци.

Всяко лекарствено съвместяване трябва да бъде оценено и одобрено/отхвърлено от лекуващия.

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за 60 таблетки от 25 мг (продуктът има форми и от 100 и 200 мг).

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *