БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Пещерата Орлова чука лекува белите дробове, помага при астма и сбъдва желания

Пещерата Орлова чука е едно от чудните лечебни места в България. Намира се Дунавската хълмиста равнина, в близост до Две могили и град Русе

орлова чука

Орлова чука е една от красивите пещери в България. В нея са открити останки от праисторически хора. Днес втората по дължина пещера в България е електрифицирана и достъпна за посетители.

Орлова чука е открита съвсем случайно от един овчар през 1941 година. Местните хора разказват, че изворчето, което се намира в пещерата, сбъдва желания. Според други, водата от изворчето снема стреса и главоболието, тъжните мисли и умората. Затова, всеки който напуска пещерата, е добре да потопи ръка във водата и да изплакне внимателно лицето си.

Пещерата впечатлява не само с необикновената си красота. Всеки, който е посетил Орлова чука, споделя нещо, което не може да се обори. Дишането във вътрешността на пещерата се променя. То става по-дълбоко и леко. Затова, посещенията на Орлова чука се препоръчват на хора с белодробни заболявания. Причина за това е въздухът в пещерата, който е пощаден от замърсяванията. Лекари от Русе са проверили и доказали лечебните свойства на Орлова чука още през 80-те години на миналия век. За целта е бил планиран престой на болни от астма в пещерата за известен период от време. След това здравните показатели на болните били изследвани. Доказано е, че престоят в пещерата значително е подобрил състоянието им.

За да се усети силата на лечебния въздух, а и за да може посещението на пещерата да остави незабравим спомен и ползи за душата и здравето, посещенията са ограничени само до групи от 15 човека.

Хора, които са посетили Орлова чука заради белодробни проблеми, споделят, че най-доброто време за посещение на пещерата е през пролетта. Ранната пролет предлага на посетителите не само насладата от красивата природа в областта на пещерата, но и по-спокойно посещение на пещерата, заради по-малкия наплив към тази природна забележителност. През есента и зимата пещерата не е отворена за посещения.

Добре е хората, които имат затрудения с дишането да плануват поне две посещения годишно в пещерата през по-хладния период – между 1 април и 31 октомври.

Източници – peika.bg, wikipedia.org, pochivka.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *