Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Малко вода и специална съставка: заслужава си да потопите отеклите и уморени крака!

Отеклите и уморени крака са честа гледка сега, през лятото. От отекли крака се оплакват и напълно здрави хора

отеклите и уморени крака

Отеклите и уморени крака се случват не само когато се носят тесни и неудобни обувки. Имайте предвид, че краката отичат при проблеми с бъбреците, заради прием на определени медикаменти, при бременност и венозна недостатъчност. Възможно е краката да отичат заради инфекция и лимфедем. Проблеми с черния дроб и жлъчката също карат краката да отичат.

Да, причините за оток на краката действително са много: от дълго стоене прав до неудобни обувки и уморително пешеходство.

Не бързайте да взимате лекарства, ако имате отекли крака. Пробвайте някои от тези средства, изчакайте да видите дали ще може да спадне отока, и ако не минава – едва тогава потърсете лекарска помощ. Разбира се, лекар трябва да се потърси веднага, ако подуването е следствие от травма.

Как да се справим с отеклите и уморени крака?

1. Охладени зелеви листа

Сложете един голям зелев лист във фризера. Преди това го намачкайте много леко, така че да си пусне сока. Сложете го върху подутия крак. Този метод дава страхотни резултати.

2. Пийте вода!

Колкото повече вода пиете, толкова по-малко вода ще задържа тялото ви. Това се препоръчва и от лекарите.

3. Варен ориз със сода

Смесва се малко варен ориз със сода, направен на каша и добре изцеден, и се слага върху отеклия крак, като компрес.

4. Евкалиптова баня и масаж

В приятно студена вода се слагат няколко капки масло от евкалипт. Прави се баня. преди това може да се направи масаж на крака с маслото от евкалипт.

5. Баня с морска сол

Класическо средство за премахване на оток, което може да ползвате когато и колкото искате. За още по-добър ефект – добавете няколко лъжици ябълков оцет.

Бонус съвети

Вземете една хавлиена кърпа, навлажнете я леко, напръскайте я с ябълков оцет и я сложете във фризера да се охлади. С тази кърпа направете компрес на подутия крак. Ако и двата крака са подути – направете две кърпи.

Пийте чай от градинска чубрица. Прави се по-лек чай от градинска чубрица, и се приема превантивно.

Ако имате възможност – направете баня със студен тоник, или хининова вода. Също така, банята с мляко и сода дава много добри резултати при отичане на краката.

Източници: care2.com, top10homeremedies.com, activebeat.com

конски гел-балсам
КОНСКИ ГЕЛ БАЛСАМ С АЛПИЙСКИ БИЛКИ

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *