Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Домашна паста за лечение на кариес, укрепване венците и за избелване на зъбите

С помощта на тази домашно приготвена паста за зъби ще осигурите на зъбите си дълготрайно здраве и комфорт. Лесно се прави и много помага

 

На пазара се предлага голямо разнообразие от средства за почистване на зъбите. Но дали те наистина са безопасни? Едва ли, тъй като съдържат част от компоненти, които отдавна са признати за вредни за здравето (флуорид, натриев лаурил, сулфат, хлорхексидин, триклозан и други).

Днес открихме една страхотна рецепта, която бързаме да споделим с вас. Абсолютно сме убедени, че може сами да си приготвите тази домашна паста за зъби. При условие, че я ползвате постоянно, вие ще имате не само едно напълно естествено средство за избелване на зъбите, но и ще може да предотвратите появата на различни проблеми в устната кухина.

Рецепта за паста за зъби, която може да си приготвите у дома

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

3 супени лъжици хлебна сода
1 супена лъжица нийм на прах
3 супени лъжици кокосово масло
15 капки етерично масло от мента

 

ПОЛУЧАВАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ

1. Смесете всички съставки, докато се получи гладка паста с равна консистенция. Съхранявайте в подходящ съд в хладилника.

2. Използвайте сутрин и вечер като средство за миене на зъбите.

Болка в зъбите, болка при кариес – отново ползвайте пастата, но този път капнете в нея няколко капки тинктура от валериан. След това просто намажете хубаво зъба с тази паста, без да отмивате.

Дървото нийм, от чиято кора се добива нийм на прах в Индия се нарича „селска аптека“ или „божествено дърво“.

В източната медицина нийм се използва като антибактериално, противогъбично, стягащо средство. Може да си купите нийм на прах онлайн или от здравословните магазини.

Кокосовото масло омекотява абразивните свойства на содата, без да се намалява обезцветяването и антибактериалния ефект. Така кокосовото масло има благоприятен ефект върху цялата устна кухина – премахва възпалението от венците и лекува язви на лигавицата.

Източник: kramola.info

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *