ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои са плодовете, които имат повече вреди, отколкото полза?

Плодовете са полезни. Но с тях не бива да се прекалява. Ползите им, по-скоро, са малко завишени. Но недостатъците им са съвсем реални

плодовете

Плодовете са източници на много ценни минерали и витамини, само ако бъдат консумирани в разумни количества. Вредите от плодовете стават реалност, когато се прекали с тяхната ежедневна употреба и се увеличи дажбата.

Когато времето е хладно, чакаме с нетърпение лятото, за да се освободим от тежките въглехидрати с помощта на плодовете. Но, те съвсем не са така безобидни за нашата фигура и здраве.

Може би ще се изненадате, но има плодове, които имат повече вреди, отколкото ползи. Проблемът съвсем не е само в по-високото съдържание на захар, фруктоза и така нататък. В плодовете има киселини, които не оказват добро влияние на здравето.

Днес ще ви дадем пет примера за неособено полезни плодове, които е по-добре да не консумирате в големи количества. А ако ги изключите съвсем от менюто си за известно време, това съвсем няма да бъде голяма загуба. Освен това, заедно с 5 вредни, ще ви предложим и 5 не чак толкова вредни алтернативи, с които бихте могли да ги замените.

1. Кайсии и ягоди

Кайсиите са тежки за храносмилането. В допълнение, те могат лесно да доведат до стомашно разстройство. Трябва да припомним, че в амигдалина в кайсиите насърчава производството на циановодородна киселина в стомаха. И това е отрова, която може да предизвика гадене. Ето защо, диетолозите не препоръчват да се ядат повече от три-четири кайсии на ден. Разбира се,онези които искат бързо да изгубят тегло, може да ядат цял ден кайсии, и да пият вода, паралелно с това. След това дългият престой в тоалетната е гарантиран!

За сметка на това, ягодите са много полезни за фигурата. Те имат много фибри и витамин С.

2. Круши, дини и пъпеши

Вероятно е трудно да разграничите от тези три предложения онзи плод, който не е много полезен за фигурата. Крушите са вкусни и много полезни, но имат един недостатък: те могат да причинят както стомашно разстройство, така и запек.

Пъпешът и динята имат много захар, но също така съдържат голямо количество влакна. И благодарение на голямото съдържание на вода, те имат отличен диуретичен ефект, и са в състояние да изчистят организма от токсини. Дините и пъпешите се препоръчват да използват от хора, които страдат от акне и камъни в бъбреците.

3. Авокадо и горски плодове

Безспорно авокадото е много полезно. Но това е един от най-високо калоричните плодове, които могат да бъдат намерени по рафтовете на магазините. Затова на онези, които не са в състояние да се справят с наднорменото тегло, препоръчваме или да го използват само до обед в диетата, или да не го хапват изобщо през останалата част от денонощието.

Горските плодове са истински приятели на здравето. Те имат ниски нива на захар, много витамини и антиоксиданти. И най-вече – те помагат на организма да произвежда колаген и насърчават изгарянето на мазнините.

4. Грозде и ябълки

Ябълките са божи дар за онези, които се придържат към правилното хранене. Те добре задоволяват глада. Ябълките имат много ценни минерали, фибри и антиоксиданти. Жените, които ядат много ябълки, не се оплакват от целулит.

За разлика от ябълките, гроздето е реална заплаха за добрата фигура. В него много захар и ципата му е много трудна за смилане. Освен това, гроздовата киселина унищожава зъбния емайл.

5. Банани и грейпфрут

Грейпфрутът е плод номер 1 в борбата срещу наднорменото тегло. Той изгаря мазнините и топи целулита.

Ако сте яли нещо тежко през деня, изяжте вечерта един грейпфрут, за да заспите с чиста съвест.

Нужно е много време, за да може храносмилателната система да се справи с бананите. Освен това, повече от един банан на ден изобщо не е препоръчително за онези, които искат да отслабнат.

Заключение

Всички плодове са добри, но в умерени количества. Не е необходимо да изключвате някои от тях завинаги от диетата си. Можете да ги хапвате спокойно, но само сутрин.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *