ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Майкъл Луис: Коренът на глухарчето убива както стволовите клетки на рака на гърдата, така и по-голямата част от тумора

Коренът на глухарчето унищожава стволовите клетки на рака на гърдата

Taraxacum officinale е латинското наименование на глухарчето. То е многогодишна билка с листа, подобни на шпатула, които често се използват за готвене.

Коренът на глухарчето се използва като комплементарно лекарство за лечение на рак на гърдата в Съединените щати. Механизмът на действие, с който глухарчето би упражнявал този ефект, обаче, не е изцяло разкрит. Преди да решите да вземете корен от глухарче, първо се консултирайте с Вашия лекар.

коренът на глухарчето
Коренът на глухарчето се използва като комплементарно лекарство за лечение на рак на гърдата

Ракови клетки на пикочния мехур

Учените в Медицинския колеж в Бейлор са открили потенциала за хемопрофилактика на рака с глухарче срещу рак на гърдата.

д-р Майкъл Луис
Д-р Майкъл Луис

Конвенционалните противоракови лекарства са насочени само към по-голямата част от туморната клетъчна популация, но не и към по-редките ракови стволови клетки, които са способни на неограничено самовъзобновяване и разпространение. Това казва д-р Майкъл Луис, доцент по молекулярна и клетъчна Биология в Медицинския колеж „Бейлор“.

Резултатите от този експеримент, публикуван в „Journal of the National Cancer Institute“, показват, че коренът на глухарчето убива както стволовите клетки на рака на гърдата, така и по-голямата част от тумора.

Апоптозата

Изследване на С.Дж. Чатърджи и колегите му, публикувани в същото списание в статията „Доказана, допълваща и алтернативна медицина“ на 30 декември 2010 г., съобщават, че коренът на глухарчето може да бъде основна стратегия за предотвратяване на химически медииран рак на гърдата, тъй като може да детоксикира канцерогените, като по този начин предпазва тъканите от канцерогенеза.

В MCF-7 клетки от рака на гърдата, екстракт от корен от глухарче показва също така способността да индуцира апоптоза или програмирана клетъчна смърт, предполагат изводите от изследването.

Дозиране

Коренът на глухарче се предлага като добавка в няколко форми, включително тинктури, течен екстракт, чайове, таблетки и капсули.

Различни проучвания показват, че коренът на глухарче може да се използва самостоятелно или заедно с други билки, за да се предотврати появата и разпространението на рак на гърдата.

При деца екстрактът от корен от глухарче трябва да се използва само под лекарски контрол.

За възрастни дневният прием на 500 mg стандартен екстракт, един до три пъти дневно е безопасен и мощен, според Медицинския център на университета в Мериленд.

Странични ефекти

Коренът на глухарче се възприема, като цяло безопасен, въпреки че при по-чувствителни организми, може да се появят алергичните реакции.

Не вземайте глухарче, ако имате алергии към амброзия, хризантеми, невен, лайка, равнец, маргаритки и йод.

Хората с хронични киселини, възпаление на жлъчния мехур, обструкция на жлъчните пътища и стомашно-чревни нарушения също трябва да го избягват.

Източник:www.livestrong.com

Генотрон
ГЕНОТРОН – концентрирана формула с екстракт от глухарче

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *