Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Зависими ли сте от захарта? тези 6 симптома дават отговор на този въпрос!

Захарта е вредна. Всеки ден 90% от нас предозират със сладко. И всеки ден някой от нас си казва, че това не може да се случи на него


Захарта убива – буквално, не преносно! Проявете малко воля и се откажете от сладкото само за месец, и ще се убедите колко различно хубав е живота без захар.

Навярно си мислите, че само болните от диабет може да имат високо ниво на кръвната захар. Това е така, и не е така. Всеки може да страда от високи нива на захарта, без да е болен от диабет. Но не всеки може да забележи признаците, които ни предупреждават, че консумираме твърде много сладки храни.

За да предотвратите усложненията е важно да разпознаете тревожните симптоми навреме.

1. Ядох преди половин час, но пак ми се иска да хапна…

Високата кръвна захар предотвратява навлизането на глюкоза в клетките. В резултат на това тялото не получава енергия и пита за храна отново и отново. Това е порочен кръг, който ще закръгли и вашите форми.

2. Събудих се преди час, но пак ми се иска да поспя…

Умора, умора, и пак умора. Това смазващо усещане познава всеки, който смята, че няма нищо лошо да хапне една вафла в 10 часа сутринта, още една в 14 часа и половин шоколад за вечеря.

Когато кръвната захар е висока, тялото не е в състояние да съхранява и абсорбира правилно глюкозата. Енергията се използва неефективно. Тялото трябва да работи без гориво. Така се появява вечната умора, за която нито има причина, нито има обяснение…

3. Дежурни в тоалетната

Всички знаете, че високите нива на кръвната захар са причина за често уриниране. Когато кръвната захар не е в норма, това затруднява работата на бъбреците. Честото уриниране, и не само то, е причина и за сухота в устата и постоянна жажда.

4. Може и да отслабнете…

Честото уриниране е причина за загуба на килограми, а недостатъчният инсулин ще накара тялото да изгаря всички нарочно натрупани мазнини.

5. А заедно с това да завъдите гъбички…

Захарта е истинско гориво за всякакви микроорганизми, които се подвизават в тялото ни. Затова не е изненада, че дамите, които имат високи нива на захарта, се оплакват и от гъбички.

6. Захарта провокира растежа на раковите клетки!

Раковите клетки обичат сладко. Бавно, но славно сладките храни ще ви разболеят и ще ви причинят не само здравен, но и емоционален дискомфорт.

Ако ядете прекалено много сладко, то вие със сигурност:

– имате проблем с концентрацията,
– виждате замъглено,
– не ви е до секс точно сега
– лицето ви е с повече бръчки и зачервявания, отколкото на вашите връстници.
– раздразнителни сте, нервни сте, и се успокоявате само ако хапнете нещо сладичко.
– и обратното – често страдате от депресия.

Ако е така, то вие с ръка на сърцето трябва да признаете, че сте зависими от захарта. И колкото по-скоро направите нещо по въпроса, толкова по-добре. Защото захарта наистина може да ви убие – не преносно, а буквално!

Източник: brightside.me

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *