Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хигиена след дефекация: 5 грешки, които допускаме в тоалетната

Сигурно си мислите, че няма кой знае колко тайни, относно хигиената след дефекация

дефекация
Налице са някои вродени умения, които всички ние с времето усъвършенстваме, и обикновено не е нужно да се поставя под въпрос хигиената след като сме били в тоалетната.

Работата е в това, че изхождането поставя пред нас някои проблеми, които често пренебрегваме. Разбира се, никой не иска да говори за онова, което се случва в тоалетната, затова често се случва да страдаме мълчаливо…

Вероятно всички ние също така признаваме, че изхождането и изтриването на задните части не са неща, които обсъждаме публично, въпреки факта, че всички го правим. Както се оказа, има повече от един грешен начин за извършване на тази дейност. И всеки един от тези начини може да бъде причина не просто за неприятен сърбеж, а и за някои не особено приятни заболявания.

Време е да поговорим за това как е правилно да се хигиенизираме след дефекация по правилния начин. Превъртете надолу, за да научите какво може да се обърка.

Избърсването след дефекация не се извършва само за да си спестим следите по бельото след това. И бебетата, които плачат, след като напълнят памперса, са доказателство за това.

Можете също така да се окажете с неприятни и неудобни здравословни проблеми, ако не овладеете правилната техника на забърсване.

Хигиена след дефекация: 5 грешки, които допускаме в тоалетната

# 1: избърсване обратно към предната част

Винаги трябва да избърсвате отпред назад. Ако не го направите, може сами да си причините труднолечими зарази.

Според Still University, някои от водещите причини за инфекции на пикочните пътища са бактериите, открити във фекалната материя.

Ето защо е важно да не избърсвате отзад напред.

# 2: престараване в забърсването

Разбираме желанието да бъдете напълно чисти, но прекомерното изтриване само ще ви накара да се чувствате по-зле в дългосрочен план.

Честото и по-грубо избърсване може да доведе до възпаление на ануса и вероятно до появата на хемороиди или ректално кървене . За да избегнете този неудобен проблем, изтрийте внимателно.

# 3: не избърсвате добре

Отново – остатъчните частици от фекалиите могат да причинят генитално дразнене. Уверете се, че упражнявате достатъчно натиск, за да се отървете от всичко, но не прекалено много, за да не се нараните.

Съвет: вече се продават мокри кърпички, които може да използвате в тоалетната. Те са изработени от специален текстил, и са напоени с антибактериални и омекотяващи съставки, като лайка например. Спокойно може да редувате избърсването с влажна и суха тоалетна хартия.

# 4: избърсване с бебешки кърпички

И тук съвсем естествено, стигаме до следващата грешка – избърсване с бебешки кърпички. Тоалетните кърпички, за които стана дума по-горе, нямат нищо общо с бебешките, освен че и двете са мокри.

Доктор Холи Филипс заяви пред Women’s Health : „Няма медицинско обяснение възрастните да използват бебешки кърпички в тоалетната.“

Разбира се, може да се случи така, че да нямате нищо друго под ръка. Или пък почистването с бебешка кърпичка ви кара да се чувствате по-чисти. Ако не ви стане навик – в тези случаи може да ползвате бебешки кърпички.

Ако все пак решите и ползвате бебешки кърпички, както и мокрите кърпички за възрастни, не ги пускайте в тоалетната, а ползвайте кошчето. Те може да се окажат една от причините каналът да е запушен.

# 5: избърсвате се като стоите прави

Ако сте в обществена тоалетна и няма възможност да сте в клекнало положение, за да се избършете правилно, подобна позиция е оправдана. Тясно е, мръсно е – няма как да се наведете. У дома обаче, нищо не би трябвало да ви пречи, за да заемете правилна позиция и да се забършете както е редно. Защото, почистването на задните части е леко трудно, докато сте прави. Просто няма как да стигнете до там, където трябва да стигнете, нали…

Правилния начин за хигиена след дефекация

Навярно вече сте отсяли някои важни подробности, а именно:

– забърсване отзад-напред.
– не твърде силно, за да не нараните и за да няма болка след това, и не прекалено небрежно, за да не си докарате някоя зараза, освен замърсено бельо.

Алтернативна хигиена:

Наличието на биде е нещо твърде хубаво, удобно и здравословно. Водата, вместо тоалетна хартия, върши чудесна работа – ако можете да си го позволите.

Източник: www.littlethings.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *