ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Няколко капки хлорхексидин имат страхотно приложение за здравето и красотата (ВИЖТЕ КЪДЕ И КАК)

Какво е хлорхексидин? Това е един от най-ефикасните антисептици. Хлорхексидин има широкоспектърно приложение за здравето

 хлорхексидин

Хлорхексидин в България се продава като препарат на URGO за промивки на рани. Може да се намери и самостоятелно, като воден разтвор, който се използва за дезинфекция. Инвестицията в това средство наистина си струва.

Разберете защо!

1. Рани

При прилагането за рани на хлорхексидин си спестявате ужасното щипене на спирта и разтворите от йод. А последното, заедно с риванола, може да оцвети кожата, при по-честа употреба. При хлорхексидина това не може да се случи, защото той е прозрачен.

Ако сте изорели на плажа, или имате изгаряне от друго естество, водният разтвор на хлорхексидин не само ще почисти идеално мястото, но и ще го охлади.

2. За децата

Ако имате малки деца, задължително инвестирайте и купете една опаковка от този препарат. Сами ще се уверите, че това е една много добра инвестиция, заради широкото си приложение. Рани, драскотини, изгаряния, трески – всичко минава лесно и бързо с хлорхексидин.

3. Пиърсинг и татуировки

Водният разтвор на хлорхексидин е ефективно средство за местна обработка на зони с татуировка или пиърсинг.

То е отлично средство за предпазване от гноясване. Лекарството не предизвиква дразнене и алергични реакции, няма абсолютно никакъв мирис, не подтиска лечебния процес и не води до образуване на белези. Изглежда, че това трябва да стане антисептичен препарат номер 1 в домашната аптечка!

4. Стоматология

Най-добрите води за уста съдържат хлорхексидин. Тази съставка широко се използва в стоматологията за антисептични орално лечение преди медицински манипулации. С 0,05-0,1% подготвен разтвор се прави изплакване на устната кухина след изваждане на зъб, гингивит и периодонтит, както и за локално лечение на стенокардия. Препарати с хлорхексидин се предписват и при имплантиране на зъб. Хлорхексидинът е ефективно антисептично средство и за премахване на лош дъх.

5. Козметика

Воден разтвор на хлорхексидин – това е чудесна алтернатива на баснословно скъпите термални води. Той не изсушава кожата и има забележителен ефект при някои кожни несъвършенства, като пъпки от различно естество.

Хлорхексидин ще помогне да се избегне дразнене на кожата по време на епилация на чувствителните зони, както и да успокои кожата на мъжете след бръснене. Ефективен е и при акне, но само в ранните етапи на болестта.

А ако изсипете малко хлорхексидин във водата, в която миете, ще получите идеално средство за дезинфекция на дома. Подове, плотове, външните части на климатика, баня и тоалетна – оътрвете се за дълго време от бактериите и домашните мръсотии с помощта на хлорхексидин.

Забележка: за дезинфекция на дома може да се ползва и разтвор на хибитан.

Източник: www.zdorovieinfo.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *