Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Надуваемите замъци – развъдник на инфекции и болести за децата!

От гледна точка изграждане на естествен имунитет, посещението на надуваемите замъци и други подобни атракциони, е оправдано

надуваемите замъци

Честото посещение на надуваемите замъци не е препоръчително. В следващите редове ще разберете защо.

Надуваемите замъци и подобни батути са едно от любимите занимания на децата. Те са буквално навсякъде: на детските площадки, в парковете, на плажа, в моловете. Деца скачат от радост и веселие, а родителите могат да се отпуснат за малко по това време.

Едно такова невинно забавление може да бъде причина за сериозно заболяване.

В България рядко се дава гласност на подобни случаи. Това не означава, че тук не може да се случи, или не се е случило вече. Или пък, че няма да се случи. Знаем как работят родните контролни органи. И все пак, нека разберем каква е историята на Бренда Сандерсън от Масачузетс, чиито син е станал жертва на един такъв надуваем детски атракцион.

Жената съобщава, че на следващия ден, след посещението на надуваемото детско съоръжение, тя забелязала по ръцете на детето странен червен обрив. Първо си помислила, че синът ѝ е ухапан от насекомо, но постепенно обривът започнал да се разпространява по цялото тяло – най-вече по корема и ходилата.

Обривът не минавал, даже напротив – превърнал се в големи червени рани. Бренда завела хлапето на лекар, който след проведено изследване открил, че става дума за стафилококова инфекция.

Причина за стафилококовата инфекция

Причината шокирала всички! Кожните изригвания върху тялото на детето били причинени от надуваемия трамплин. Момчето играло на един такъв замък около час, а родителите му нямали идея, че може да се случи нещо подобно.

Възможно ли е да се случи това? Да, напълно, споделят в пресата след разгласяване на случая лекари и специалисти. Част от тези надуваеми инсталации са на улицата. Върху тях скачат стотици деца. Кой знае колко прах, бактерии и какво ли още не се наслоява върху гумената повърхност и гънките на така наречените замъци.

Достатъчна е малка раничка или драскотина, за да се осъществи заразата със стафилококовата инфекция

Самите замъци не крият кой знае колко сериозни опасности за децата. Най-много да паднат едно върху друго, или да се блъснат без да искат. Въпреки привидната чистота, тези атракции не са най-чистото място на света. Най-лесно заразата влиза на ранички върху коленете или лактите, или върху стъпалата. Оттам тръгва и обрива.

Какво е стафилококова инфекция?

Тази инфекция може да бъде смъртоносна, ако бактериите нахлуват дълбоко в организма и навлязат в кръвния поток, ставите, костите, белите дробове или сърцето. Тя е придружена от следните симптоми: червена, раздразнена кожа, мехури, треска. Може да има повръщане и треска.

Как да се предпазите?

Преди всичко, уверете се, че детето няма малки ранички върху откритите части на тялото, които са в контакт с повърхността на замъците.

След това огледайте добре самата площадка. Има доста мърляви места, но по една или друга причина родителите не обръщат внимание на това.

Източник: www.dailymail.co.uk

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *