Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Академик Углов: Всеки човешки орган страда от приема на алкохол!

Академик Фьодор Углов – талантлив хирург, направил една от първите сложни операции на хранопровод и бял дроб и блестящ специалист обяснява вредите от алкохола

Углов

Академик Фьодор Углов е и рекордьор на Гинес. Той е бил вписан като най-възрастния хирург в света, който продължава да оперира почти до своята 100 годишнина. Той умира през 2008-ма година, на 102 години.

През 1983 г. академик Углов представя емблематичния си доклад „Алкохол и мозък„.

Краткото заглавие разкрива сложните връзки между алкохола и мозъка. Това не е просто една история за това колко лошо се отразява алкохолизма на човешкия мозък. Това е информация, подкрепена от аргументи и дългогодишни проучвания.

Ефектите на алкохола върху тялото

Безспорно – всички органи са засегнати от употребата на алкохол, но мозъкът страда повече от останалите. И без да обясняваме сложните реакции, които се случват в нашия мозък след употребата на алкохол, навярно ще разберете за какво иде реч. Най-вече – алкохолът действа като разширител на кръвоносните съдове. Да, много често това е полезно. Но полза има тогава, когато веднъж или два пъти в месеца отпиете общо 3-4 глътки качествено уиски, ей така – за разширяване на кръвоносните съдове. Признайте си – колко от вас са склонни да употребят толкова малко количество алкохол?

Според академик Углов, една голяма час от хората са умерени алкохолици, и дори не осъзнават това. Защото, вредата, която алкохола нанася на мозъка, не се наблюдава само при твърди алкохолици.

По-подробните мозъчни изследвания на починали от остро отравяне с алкохол , показват че при нервните клетки има промени в цитоплазмата и ядрото. Подобни промени се наблюдават в случай на отравяне с други силни отрови.

Но Фьодор Углов посочва, че същите промени в мозъка се наблюдават при пиячи, чиято смърт идва от причини, които са свързани с консумацията на алкохол. В мозъка на хора, които често злоупотребяват с алкохола, той наблюдава силни кръвоизливи, случили се в различни моменти. Това продължава, докато не стане факт фаталния кръвоизлив, без значение малък или голям. Кръвоизлив, който е причина за смъртта. И който може да се види само при аутопсия. Промените, които се случват в мозъка на хората, зависими от алкохола, са необратими. Но това не е най-лошото.

Мозъкът на хората, които бихме могли да наречем умерени пиячи (такива са една голяма част от нас, без да го съзнаваме) живее в постоянен недостиг на кислород. В състояние на аноксия, която продължава около 5-10 минути, мозъкът безвъзвратно губи мозъчни клетки. Колкото по-висока е концентрацията на алкохол в кръвта, толкова повече мозъчни клетки умират.

АЛКОГАРД СПАСИ ЧОВЕК ПИЛ ПО 1 ЛИТЪР КОНЦЕНТРАТ НА ДЕН!

Аутопсия, направена на умерени консуматори, е показала, че в мозъка има нещо като гробище на мъртви мозъчни клетки

Промените в мозъчните структури се появяват след няколко години редовна употреба на алкохол. За да се потвърди този факт е направено кратко, независимо изследване, в което са взели участие 20 души. При петима от тях е наблюдаван очевиден упадък на умствените способности дори и при нормален разговор. При всички бяха открити ясни признаци на атрофия на мозъчната кора.

Има ли смисъл да продължим с изреждането на вредите, които нанася алкохола? Академик Углов споделя в своя доклад „Алкохол и мозък“, че дори и да се откажат от алкохола, онези които редовно са прекалявали с него, са заплашени от сенилна деменция… Кой би искал доброволно да живее живот, белязан от деменцията?

Руският учен казва още, че дори и кучетата бягат от пияния, и могат да направят разлика между това дали човек е просто пийнал, или редовно злоупотребява с алкохола…

Източник: www.grandars.ru

Алкогард против алкохолизъм
Алкогард – помага при проблеми с черния дроб

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Академик Углов: Всеки човешки орган страда от приема на алкохол!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *