Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дълбок поклон и вяра за подобряване на кръвообращението, вечна младост и добро здраве!

Практикуването на дълбок поклон в различните религии има своето обяснение, както за вярващите, така и за поклонниците на здравето

поклон

Понякога в църквите може да видите стари жени, а често и мъже, които завършват молитвите си с дълбоки, „до̀земи“ поклони. Младите хора са леко стъписани от подобни гледки и изпадат в недоумение защо е нужно чак такова престараване…

Има обяснение на всичко това. Една много благозвучна славянска дума „челобиене“ описва ритуал, който се практикува не само в християнската религия, и е познат още на древните римляни.

Челобиенето е един от най-популярните методи за духовно просветление.

Някои хора напразно подценяват тази техника за самоусъвършенстване. Будистите вярват, че челото, допряно до земята, помага да се отървем от лицемерието и гордостта.

Наведи глава, помоли се, смири се, поклони се, допри с чело Земята, и остави лошото да изтече в недрата ѝ, се казва в един санскритски текст

В замяна на това, вярващия получава почит и уважение. Според монасите, арогантността и гордостта се превръщат в основна пречка за духовно самоусъвършенствуване.

Будистката практика на поклоните е мощен и ефективен начин за прочистване на кармата и натрупването на добри заслуги. Чрез изкореняване на гордостта се постига по-пълно самопознание, мир и единство с Буда…

И все пак, погледнато чисто практически – по какъв начин поклоните са полезни за здравето? Как тази практика помага за запазване на младостта и здравето?

Преди всичко – поклоните работят при хора, които вярват от сърце и душа.

Будисткият метод на поклона или челобиенето в християнството, е в сила и за физическото здраве. Честите поклони до̀земи са най-доброто доказано средство за подобряване на кръвообращението.

Как да останем млади? Един нетрадиционен метод за подмладяване и здраве

Поклоните са особено полезни за кожата около лицевия участък. Много жени, които практикуват поклоните за дълъг период, са забелязали, че с течение на времето се връща тонуса на кожата и малките несъвършенства изчезват като с магия. Е, не точно – за подобряване на външния вид роля играе именно доброто кръвообращение.

В това видео можете да видите подробен семинар за прилагането на практика на поклона.

https://youtu.be/rjezzfFZmRg

Всяка серия от упражнения трябва да се извършва най-малко 15 пъти. Поклоните трябва да се изпълняват с любов и състрадание, дори и тогава, когато се практикуват като гимнастика за подобряване на здравето. А ако по време на практикуването се усети радост и удовлетворение, това още повече ще засили добрия ефект.

Ето защо вярващите казват, че по време на тази практика е добре да се направи троен поклон – поклон, в който са в единение тялото (оказва се почит с поклон), речта (казва се молитва) и емоциите (вяра, че молитвата ще бъде чута).

Мир вам и спокойствие!

Не забравяйте да споделите тази полезна информация в социалните мрежи, където ще бъде достъпна и за вашите приятели.

Източник: morediva.su

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *