ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

6 закуски, които е по-добре да не употребявате

Има много варианти за закуска. И точно заради това не бива да прескачаме най-важното хранене за деня. Но трябва да внимаваме какви закуски приготвяме

закуски

Защото не всички сутрешни закуски са подходящи.

Важно е как ще стартираме деня. Има една класическа максима, която всеки от нас знае, и която започва със „Закуската изяж сам…“. Не е клише твърдението, че колкото по-често закусваме сутрин, толкова по-малко вероятно е да имаме излишни килограми.

И понеже началото на деня е важно, важно е и с какво ще заредим тялото, така че да може да устои на всекидневния стрес.

Днес ви предлагаме списък с 6 закуски, които е по-добре да не консумирате. Ако може изобщо да забравите за тяхното съществуване сутрин, ще е още по-добре.

1. Кифли, кроасани и т.н.

Много хора предпочитат да хапнат набързо една кифла, геврек или кроасан, изпечен някъде „НА МЯСТО“. Към тези закуски трябва да прибавим и така любимата баница. Това са закуски, които съдържат бързи въглехидрати, които способстват за повишават кръвната захар. Това може да предизвика стрес в организма, и да саботира добрата работа на панкреаса.

Ако съвсем не можете без сладко, вземете един банан, малко мед, кисело мляко или извара, пасирайте си, добавете и ситно нарязани фурми, и ще имате налице десерт, който ще ви даде не само сила и енергия, но и добро настроение.

2. Грис

Да, има хора, които сутрин предпочитат каша с грис, грис халва или нещо подобно. Ако ви е грижа за килограмите, по-добре забравете този пшеничен продукт. От житните растения сутрин може да се ядат само овесени ядки.

3. Житни с мляко

Както вече стана дума, сутрин може да се ядат овесени ядки, но само под формата на каша, която се прави с вода. Житните продукти не бива да се смесват с мляко. Онова, което дават по телевизията, всички онези реклами, които ни уверяват, че зърнените закуски с мляко са добро предложение за начало на деня – особено за деца, е грешно.

Повечето от тези продукти съдържат захар и други вредни добавки. Ако към обикновената овесена каша добавите свежи плодове, мед или какао, ще се получи нещо не по-малко вкусно, но за сметка на това пълно с полезни влакна и минерали.

4. Извара и сирене

Изварата е много добро предложение за закуска. В комбинация с ленено масло и свежи плодове, изварата се явява истинска панацея за болните от рак (диетата на Йоана Будвиг).

Може да се ползва извара за закуска само при положение, че сами сте я приготвили. Същото е и със сиренето и млякото. Киселото мляко също е добра алтернатива, но само ако сами сте си го заквасили.

5. Колбаси

Месото в колбасите е малко, затова пък те са пълни с различни аромати, подобрители и консерванти. Има производители, които държат на качеството и спазват някакви стандарти. В този случай може да си позволите всичко друго, без наденички и пушено месо.

6. Каши за бързо приготвяне

Каши за бързо приготвяне, всичко което става за 5 минути и всякакви чудодейни пакети, от които се изсипват разни неща, и само след 5 минути са готови, е по-добре да бъдат игнорирани.

Със сигурност има много полезни предложения за закуска. Има изготвени дори цели менюта. Онова, което трябва да запомните е, че сутрешното хранене не трябва да бъде прескачано.

То трябва да бъде приготвено от възможно най-естествените храни. Ако искате, може да си направите и миш-маш за закуска. Нищо, че е пържен – ако зеленчуците и яйцата са домашни, това е за предпочитане, пред мюслите в кутия.

Източник: www.med-prosvet.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *