Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Уникално: Тези магически жестове винаги ни успокояват!

За да се чувстват сигурни, децата търсят закрила в любима играчка, която прегръщат. Възрастните не носят пухен приятел за кураж, но докосват части от тялото си и тези несъзнателни движения им действат успокоително.

успокояват
Магически жестове, които успокояват

Всекидневно извършваме множество неволни движения – докосваме се, масажираме се, почесваме се… Те могат да се сравнят с поведението на приматите, които при стрес се чешат усилено. Жестовете, които правим – докосване на носа, ухото, косата, врата, сякаш тушират нашето чувство на несигурност.

Според езика на невербалната комуникация тези неволни движения показват нуждата на нашето тяло, търсещо защита, да се предпази (сякаш с магически ритуал) от страховете.

Погалване на лицето или ръцете, докато говорим

Тази милувка разкрива уважение към самия себе си, желание за съзидателност и нашето умение да обичаме.

При жените може да се интерпретира и като сигнал за интерес и готовност за общуване. Още по-красноречив е жестът, когато слушателят отсреща ни харесва.

Поставяне на ръце върху шията

Освен чувство на страх, тази поза подсказва за суеверен човек.

Потриване на врата

Като пощипваме кожата на шията или я потриваме леко с ръка, успяваме поне малко да успокоим напрежението, като намалим процента на възбуда на нерва, преминаващ там. Това от своя страна нормализира и сърдечния ритъм.

Смучене на пръстите

Този рефлекс на безпокойство се среща при маймуните и при малките бебета, които смучат палеца си. Това е подобен жест, но видоизменен, показващ вътрешна несигурност.

Събиране на ръцете зад гърба

Този жест издава нуждата от приятелска ръка, която да ни обгърне.

Стискане на раменете, лактите и предмишниците

Това е рефлекс, издаващ нервност. Разкрива страх от неизвестното, когато с нежелание се изправяме срещу бедствие. Трябва да се избягва в професионалния живот.

Кръстосване на ръцете или краката

Това е защитен жест и знак на внимание, когато ръцете не са скръстени много високо на гърдите и лактите не са много близо до тялото. Издава най-често нервност или безпокойство, когато крайниците са много стегнати до тялото. Това движение е вид самопрегръдка, за да се почувстваме по-добре. Това предпазване на гърдите може символично да се приеме и като доверие в самия себе си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *