Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Психотерапия за отслабване: тези 3 съвета на Джилиън Маккейт слагат край на емоционалното преяждане

Без диета, без ограничения – сваляне на килограми докато спите! Отслабване за един уикенд! Свалете 10 килограма за два дни… Изпийте това и стопете мазнините!

Джилиън Маккейт
Tези 3 съвета на Джилиън Маккейт слагат край на емоционалното преяждане

Всеки ден някой някъде чете подобни призиви за сваляне на килограми. Трябва да признаем, че бързо отслабване има. Но, както повечето от вас знаят – то не е ефективно, нито здравословно. И, да – може да се отслабне без диета.

Днес лекарите казват, че диети пазят само болните хора. Здравите трябва да се хранят рационално. Това ще рече да използваме ума си.

Но, понякога е трудно да бъдем рационални по отношение на онова, с което се храним. Това се случва когато сме стресирани, депресирани или нервирани. Много често допълнителните сантиметри по бедрата не свидетелстват за мързел или здравословни проблеми, а за стрес или проблеми в отношенията.

Причините за нощните нападения над хладилника са ясни – избираме храната като утеха. Само за минута можем да си направим гигантски сандвич, да сипем кока-кола и… Храната се превръща в заместител на любовта…

На всеки може да се случи… И всеки навярно е преживял поне едно емоционално преяждане.

Днес споделяме с вас съветите на Джилиън Маккейт, които ще направят корекция на емоционалното преяждане.

Джилиън Маккейт
Джилиън Маккейт

Джилиън Маккейт е световноизвестен експерт в областта на храненето. Водещ е на предаването You Are What You Eat. „Ти си това, което ядеш“ е и заглавието на една от най-известните ѝ книги, издадена и преведена на много езици през 2004-та година.

Както казва самата Джилиън – не е важно какво ядете, важно е как се храните.

Тези три съвета на Джилиън Маккейт ще ви помогнат да се справите с негативните емоции и постепенно да сложите край на емоционалното преяждане.

Как най-бързо се трупат мазнини?

Често си позволяваме да ядем абсолютно всичко – сладко, кисело, десертчета от магазина. Това е най-лесният и безопасен начин да се забавляваме и да се отпуснем.

Когато човек се опитва да бъде добър за другите, често храната се превръща в един-единствен изход, който може да го спаси от негативните емоции.

Променете радикално отношението към храната, като спазвате ето тези три съвета!

1. Списък с удоволствия

Направете списък на онова, което ви харесва да правите и ви носи емоционална и физическа радост. Напишете на един лист всичко, което ви кара да се чувствате добре. ВСИЧКО, без яденето. Започнете да изпълнявате точките от този списък възможно най-скоро.

Опитайте се да изпитате нови емоции и усещания. Това до голяма степен ще помогне за подобряване на отношенията ви с храната. Масаж, ароматна баня, танци или караоке – това е реално, полезно и лесно постижимо.

2. Хранене на 8-мата минута

В момента, в който започнете да чувствате, че кухнята ви примамва, направете това ефикасно упражнение. Когато много, ама наистина много ви се хапва нещо, но знаете, че не бива, че не е сега момента, излъжете съзнанието. Кажете си (И ГО НАПРАВЕТЕ!): Ще ям след 8 минути! И нито минута по-рано!

С времето към първите 8 минути започнете да добавяте още 8. Сами няма да разберете как желанието за хранене постепенно намалява и изчезва.

3. Разрушете пусковия механизъм!

Болезнените отношения с храната по един или друг начин са свързани с някои неприятни събития за вас. Опитайте се да намерите спусъка и да го прекъснете.

Какво ще рече това? Трябва да намерите и да признаете пред себе си причината за преяждането. Лош сън, обиди, стрес в работата, хормонална недостатъчност, разяла… Кажете на глас: преяждам, защото съм неудовлетворен/а. Продължавам да ям, защото така или иначе съм дебел/а.

Всеки ден трябва да признавате пред себе си защо преяждате

Ако нещо не е наред в любовта – говорете с партньора, или му напишете писмо, ако сте разделени. Ако някой ви дразни – кажете му го. Ако тайно обичате – признайте си! Научете се да казвате „Не!“

Не, не съм гладен!
Не, няма да изям този Сникърс!
Не, не искам да изглеждам подпухнал/а от вредната захар!
Не, няма да кача нито килограм повече!

След отрицанието започнете да утвърждавате онова, което е важно за вас.

Да, аз отслабвам!
Да, мога да изглеждам още по-добре!
Да, мястото на вредна храна е в коша за боклук, а не в моя хладилник!

Храната е гориво за тялото. Яжте толкова, колкото е необходимо, а не колкото ви се яде. Храната е удоволствие само в скъпите ресторанти. Там поднасят една почти миниатюрна порция, но за сметка на това аранжирана по някакъв твърде невероятен начин.

Преди да натъпчете стомаха, НАХРАНЕТЕ СЕТИВАТА!

Честно казано, на Земята има хора, които се справят със стреса без да се тъпчат със сладко, или каквото и да е друга храна. Голяма част от тези хора са определяни от другите като УСПЕШНИ.

Обзалагаме се, че и вие може да бъдете един от тях, само ако положите усилия да промените начина по който възприемате себе си света около вас!

Бъдете здрави!

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *