Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стареенето започва от краката: сух точков масаж Юнг-чуан подобрява циркулацията на кръвта

В древните китайски книги е написано, че първо краката започват да остаряват, а след това и цялото тяло. И това е самата истина, както сами ще се убедите

краката

Краката са основата, която носи цялото тяло. Ако има болки в краката, движението се затруднява, човек се прегърбва и колкото и да е млад, прилича на старец.

Върху стъпалата има много нервни окончания и рефлексни зони. Може да се доверите напълно на китайските мъдреци в областта на медицината, защото цялата модерна индустрия на здравето и красотата е въз основа на техните учения.

Ако искате да научите как добре да се грижите за здравето на вашите крака, прочетете тази статия до края. Запомнете съветите и ги прилагайте всеки ден. Те ще ви помогнат не само да стъпвате уверено, но и да запазите младостта и добрата стойка.

Защото – колкото по-дълго и колкото повече ходи човек, толкова по-далеч ще стигне по пътя на здравето!

Здраве за краката

Ако имате проблеми, ако на сутринта чувствате болка в тях, или тежест, не забравяйте да се консултирате с лекар. Също така, експертите в областта на китайската медицина съветват да се направи компрес от медицинска жлъчка. За да направите това, намокрете памучно парче плат в медицинска жлъчка, увийте краката, поставете отгоре и отдолу найлон, обуйте вълнени чорапи и легнете да спите.

Тази рецепта е препоръчително да се ползва само през зимата. Бъдете внимателни и ползвайте здрав найлон за увиване, защото медицинската жлъчка остава следи. На сутринта краката се отмиват. Този компрес се прави през ден, в продължение на поне два месеца.

Най-важното правило на здрави крака – удобни обувки с високо качество. Не казваме, че трябва да се откажете от високите токчета или равните обувки. Всеки има индивидуални характеристики на стъпалото. Това е определящо при избора на обувки. Важно е краката да могат да дишат и модела на обувката да не пречи на движението.

Боси по асфалта

Не забравяйте да ходите боси най-малко 10 минути на ден. В идеалния случай може би ще искате да се разходите по някоя росна поляна. Но, краката ви ще ще почувстват добре дори и просто да обиколите апартамента няколко пъти, без обувки, на бос как. Също така, може да си направите пътека от малки камъчета, по която да стъпвате боси. Босото ходене облекчава умората и предпазва от различни заболявания.

Просто упражнение заздравява мускулите и ставите на краката

Бройте до 20 и ходете на пръсти. Бройте до 20 и ходете на пета. Бройте до 20 правете крачки, като ползвате само външната част на крака. Спирайте от време на време, защото не е много удобно, особено в началото. Това упражнения укрепва мускулите и костите на краката, подобрява кръвообращението, а оттам – подобрява функционирането и на вътрешните органи.

Най-добрият помощник за здравето на краката е масажът. Съществуват различни методи на масаж. Китайските лекари казват, че има специална точка на арката на ходилото – Юнг-Чуан. Тази точка се нуждае от специално внимание, затова и масажът се нарича Юнг-Чуан.

Масаж на краката за млад организъм

1. Сух точков масаж Юнг-чуан

Просто натиснете точката Юнг-чуан 20 пъти без почивка на всеки крак, но така че да не се чувства болка. Правете този масаж редовно сутрин и вечер. Той насърчава добрата циркулация и отпуска мускулите на краката.

2. Мокър масаж на точката Юнг-чуан

Пригответе леген с вода, с температура около 38-40 градуса. Потопете краката и останете така, когато станат червени. След това с палците, едновременно и на двата крака, натиснете точката Юнг-чуан 80 пъти без почивка. Отличното изпълнение на този масаж ще ви отнеме около три минути. Чудотворната сила ще се почувствате още след първата сесия.

3. Ако имате проблеми със зрението

Ако имате проблеми с очите, китайските мъдреци съветват всеки ден да се прави масаж в основата на втория и третия пръст на краката за 5 минути. Прави се с палците на ръцете, едновременно и на двата крака.

4. Бой по стъпалата

Звучи грубо, но трябва да започнете да удряте стъпалата си СЕГА! За целта използвайте дървен или гумен чук. Правят се леки почуквания в областта на цялото стъпало.

След известно време ще почувствате как тялото бавно се излива приятна топлина, и най-важното – ще имате усещане за спокойствие. Този метод е признат като един от най-добрите за подобряване на кръвообращението в краката и около тялото.

Не забравяйте, че движението е живот. Ходете пеша, но нека краката си починат. Правете редовно масаж. Ако обръщате дължимото внимание на здравето на краката, ще видите, че една голяма част от заболяванията, свързани с възрастта, ще стоят далеч от вас.

Източник: medportal.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *