Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето защо трябва да включим билки в нашата диета!

Ценени от древността, днес ние още повече зависим от билките, за да пречистим тялото, ума и душата си!

В ежедневието си използваме билки и растения по един или друг начин, независимо дали заради аромата им, заради тяхната лечебна сила или просто като подправка.

Защо трябва да включим билки в нашата диета? По какъв начин билките подпомагат здравословното хранене?

билки
Билките всъщност са лекарства в малки дози

– Билките съдържат уникални антиоксиданти, етерични масла, витамини, фитостероли и много други полезни вещества, които помагат да подготвим нашия организъм да се бори срещу микробите и токсините.

Лечебните растения повишават нивото на имунитета. Запомнете – билките всъщност са лекарства в малки дози.

– Доказано е, че билките имат противовъзпалителна функция чрез инхибиране на ензима циклооксигеназа, който посредничи за овладяване на възпалителните процеси в нашето тяло.

Всяко възпаление пречи на здравословното хранене, защото храната не може да се преработва правилно.

Този ензим е важно средство за облекчаване симптомите при индивиди с проблеми като ревматоиден артрит, остеоартрит и възпалителни заболявания на червата, улцерозен колит и други.

– Много уникални съединения в билките помагат за намаляване нивата на кръвната захар при болни от диабет.

– Контролирани проучвания са показали, че някои съединения в чесъна като алицин могат да доведат до значително намаляване на общия холестерол и на кръвното налягане и по този начин помагат за предотвратяване на заболяване на коронарната артерия и риска от инсулт.

– Установено е, че куркуминът, заедно с други антиоксиданти в куркумата, има антиамилоидни и противовъзпалителни свойства. Куркумата облекчава храносмилането и приемана редовно е добро средство за изгаряне на излишните мазнини.

– Летливите масла, витамините и антиоксидантите в тези лечебни растения имат цитотоксично действие срещу рак на простатата, на панкреаса, на дебелото черво и ендометриума.

– Химическите съединения в билките действат антиспастично, газогонно, като аналгетик, афродизиак, антисептично. Освен това действат липолитично (действат за загуба на теглото и подпомагат здравословното хранене), стимулират стомашната дейност, най-вече когато се приемат в подходяща доза.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Ето защо трябва да включим билки в нашата диета!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *