Начало / Здравословен живот / Алтернативна медицина / Калните бани лекуват: Научете при кои болести гарантирано помагат!


Калните бани лекуват: Научете при кои болести гарантирано помагат!

Глината е важен елемент от природата. Може би знаете, че съдържа важни минерали, които имат прекрасен ефект върху човешкото здраве. Може да абсорбира токсините от тялото и заради това е много полезна за предотвратяването на много заболявания.

Глината или калта, както още я наричат някои, е известна с лечебните си свойства. Тя охлажда и релаксира тялото. Освен това калта помага на тялото да се хидратира по един естествен начин.

калните бани

Калните бани лекуват редица заболявания

Предимства на калната терапия са:

– Отпуска мускулите и подобрява кръвоснабдяването. Поддържа метаболизма и оказва положително влияние върху храносмилането.

– Калните бани са полезни при възпаления и подуване и облекчават болката.

– Те са един чудесен балсам за кожата.

– Калните бани са идеални при състояния на скованост на ставите.

Защо да използвате калолечението?

От петте съставни елементи на тази вселена калта (пръстта) има основна роля за нашето благосъстояние.

Тъмният цвят на калта помага за усвояването на различни полезни вещества и предоставя на тялото незаменими лечебни свойства. Също така формата и последователността могат да бъдат модифицирани с лекота – просто чрез промяна на съдържанието на вода, което я прави лесна за използване. И не на последно място – сравнително евтина е и достъпна за всички.

Лечебна кал може да се открие в различни точки на света. И на всяко различно място тя има различни лечебни свойства. Съставът варира в зависимост от мястото на произход.

Първо, минералните съставки на калта са различни и зависят от вида на скалите, които се намират в региона и процеса на почвообразуване.

На второ място, тя се влияе от вида на флората и фауната на региона. Поради това е от съществено значение да се познават качествата на калта преди използването.

Важно е да се отбележи, че преди да се използва всяка лечебна кал, трябва да се суши (под формата на прах) и се пресее за отстраняване на всякакъв вид примеси като камъни, трева и други.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


loading...

Избрано за теб


2 коментара

  1. Къде се намира тази вълшебна кал? Имам нужда от тази кал?

  2. В Бургас на солниците , а също и в Поморие

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*