ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Болки, схванати мускули, главоболие? Лекувайте се с топла вода!

Топлата вана е особено подходяща за хора с болки, схванати мускули, циркулационни проблеми, главоболие. Помага и при нарушения на съня и хронични заболявания като диабет, синдром на хроничната умора, фибромиалгия и артрит.

Горещите вани могат да коригират стреса и да подобрят съня. Масажиращите джетове и успокояващата помощ на топлината намаляват напрежението и правят съня по-спокоен.

Седейки в горещата вана се повишава температурата на тялото. Изследванията показват, че ако прекарвате 15-ина минути в хидромасажна вана час и половина преди лягане, това може да доведе до подобряване на съня през нощта.

схванати мускули
Схванати мускули? Топлата вода помага!

Масажиращите горещи струи на ваната работят, за да се отпуснат мускулите и да се постигне облекчаване на натиска върху нервите. В допълнение, плаваемостта, предоставена от водата, намалява телесното тегло, като така се постига 90 на сто натиск върху ставите.

Хидротерапията в гореща вана може да осигури облекчаване на симптомите на болни от артрит и ревматоиден артрит. Мускулната релаксация намалява болката и сковаността и увеличава лекотата, с която се извършват ежедневните дейности.

Топлинната енергия от горещите вани може да причини отваряне на кръвоносните съдове, наречено вазодилатация, което бързо ще понижи артериалното налягане. Топлината ще стимулира нервните импулси, които стимулират имунната система и храносмилането.

Терапия с хидромасажна вана до 30 минути на ден, шест дни в седмицата в продължение на най-малко три седмици може да помогне на хората с диабет тип 2. Това понижава нивата на кръвната захар, води до отслабване и подобрява съня.

Хидромасажната вана е особено подходяща за хора, които не са в състояние да правят физически упражнения. Хората с диабет трябва да бъдат с повишено внимание, тъй като могат да бъдат по-податливи към изгаряния на краката, дължащи се на увреждането на нервите, причинено от диабета.

Горещата вана може да помогне и на хора със заболявания, които причиняват болка и умора. Хората с фибромиалгия и синдром на хроничната умора (две хронични състояния, характеризиращи с болки в областта на цялото тяло) могат да получат облекчаване на болката с накисване в хидромасажна вана.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *