7 навици, заради които женските гърди увисват!

Женските гърди увисват – това е факт, който не търпи интерпретации. Кога точно ще се случи това е въпрос не толкова на генетика, колкото на правилна грижа

женските гърди

Цел на една голяма част от дамите е да се забави неизбежното и да се поддържа еластичността на мускулите и кожата женските гърди възможно най-дълго. Проучванията показват, че кожата на гърдите започва да губи еластичността си 2-3 години по-бързо от останалата част на тялото. Как да запазим еластичността на кожата и приятната форма на гърдите?

Отговорът не е с пластична хирургия.

На всеки шест месеца е добре да се ходи на преглед при мамолог. Освен това трябва час по-скоро да се отървете ето от лоши навици.

1. Пушенето на повече от половин кутия цигари на ден

 

Токсините, съдържащи се в цигарите, имат отрицателно въздействие върху състоянието на мускулните влакна. Пристрастяването към тютюнопушенето в крайна сметка води до загуба на еластичността на мускулите. Това не прави изключение и за гръдните мускули! Гърдите стават отпуснати и постепенно започват да се деформират и да се свличат. Никотинът също така стимулира намаляване производството на колаген.

2. Лоша поза

Лошата поза при жените на първо място се отразява на гърба и гърдите. Когато правилната позиция на гърба липсва или е нарушена, гърдите са в неестествено положение, което в последствие води до тяхното деформиране. Жените с неправилна стойка могат да чувстват болка в гърдите. Ако ситуацията не се променя с течение на времето, това води до увисване на бюста.

3. Липса на движение

Това е още една добра причина за увисването на гърдите. Заседналият начин на работа и пасивен отдих рано или късно ще доведат до нещо, което няма да е добро както за здравето, така и за начина, по който изглеждаме. Жените, а и мъжете, които искат да поддържат тялото си в добра форма, трябва да спортуват редовно. За добра форма на гръдните мускули мъжете може да се ориентират към плуването, а дамите – към пилатес.

4. Строги диети

Жените, които искат да запазят добрата форма на своите гърди е добре да не спазват строги диети. В този ред на мисли трябва да се избягва и рязкото напълняване или отслабване.

5. Неподходящ сутиен

Тази част от дамския гардероб трябва да се избира с внимание и грижа, и да не се пестят средства. Ако е прекалено стегнат – ще пречи на доброто кръвообращение и ще оставя грозни следи по кожата. Ако е широк – няма да изпълнява предназначението си на 100%.

6. Слънчевите лъчи

И друг път сме писали за вредата, която слънчевите лъчи нанасят на женските гърди. И тази вреда е много по-страшна от намалената еластичнист на кожата, или увисването на гърдите.

Повече може да прочетете ТУК.

Иначе, едва ли ще е изненада, ако кажем, че UV-лъчите са причина за преждевременното стареене на кожата. Ето защо, всички жени по време на почивка на плажа трябва да използват слънцезащитен крем с висок фактор. Включително и за гръдния кош! Въпреки това, не злоупотребявайте с кремовете, спрейовете и маслата, тъй като те намаляват производството на колаген.

7. Злоупотребата с алкохол

Злоупотребата с алкохол причинява стрес на целия организъм. Специални вреди алкохолните напитки нанасят на кожата, включително и на тази на гърдите.

И накрая – не забравяйте да наблюдавате гърдите за всякакви изменения, не само във формата, но и за наличието на бучки, обриви и изтичането на съмнителен секрет от зърната.

Източник: secretwoman.ru

Оценете статията
Оценка 3.9 от 8 гласували

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За да функционира правилно този сайт използва бисквитки.