Начало / Здравето от А до Я / Това трябва да бъде прочетено от всяка жена, която поне веднъж се е пекла на слънце топлес!


Това трябва да бъде прочетено от всяка жена, която поне веднъж се е пекла на слънце топлес!

Много жени и млади момичета обичат и предпочитат да се пекат на плажа топлес. Това е свързано с някои рискове за здравето, които трябва да се имат предвид

топлес

Според австрийските учени слънчевите бани без горнище са опасни за жените.

Преди около две години учените от Medical University of Vienna завършиха близо 15-годишно изследване, за нуждите на което бяха проведени наблюдения и проучвания върху 1098 млади жени. Според заключенията от това изследване, вече не е безопасно за жените да правят слънчеви бани топлес. Ето защо!

Факторите, които допринасят за развитието на рак на млечната жлеза все още не са неизвестни. Много хора вярват, че пиенето на алкохол, ползването на дезодоранти и пушенето – основните причини за рак на гърдата. Според виенските учени податливи на тази ужасна болест са и жени, които обичат да правят слънчеви бани без горнище на банския.

Иде лято! Помислете за здравето си! Прочетете внимателно следващите редове. Не бъдете небрежни към собственото си здраве.

Слънчевият загар е много приятен, чисто визуално. Той скрива някои дребни кожни недостатъци, създава настроение, прави фигурата по-изтънена. Ако сте почитателка на по-тъмната кожа, следствие на слънчевите бани, трябва да знаете някои важни подробности.

Ръководителят на изследването, Тобиас Бранд предупреждава за някои опасности, които са свързани със слънчевите бани топлес. Една от тях е и рак на гърдата.

Кожата на гърдите е много по-тънка и чувствителна. Тази част от тялото трябва винаги да е под дреха, защото меланина, които ни предпазват от слънцето, точно там е с най-ниска концентрация. Слънчеви бани топлес трябва да се провеждат с най-голямо внимание! Много е вероятно стрес-ефекта на слънчевата светлина върху кожата на гърдите да доведе до тежки заболявания.

Освен рак на гърдата, слънчевото изгаряне на нежната кожа на гърдите може да причини и рак на кожата

Има три основни вида рак на кожата, причинени от излагане на слънце. Най-често срещаната форма се нарича базалноклетъчен карцином, който започва като малки пъстри червени петна, които се разширяват, хващат корички и струпеи, а в крайна сметка и улцерати.

Скум-клетъчният карцином е по-лек тип рак на кожата, който може да се разпространи отвъд кожата в тялото.

Най-злокачествената форма на рак е меланомът, който се развива от пигментни клетки, които могат да се разпространят извън кожата.

Някои меланоми може да не съдържат пигментни гранули, и може да са с цвета на нормалната кожа. Те може да са трудни за откриване или диагностициране дори от някои добри дерматолози.

Особено разрушително действа слънчевата радиация върху деликатната гръдна тъкан. Получава се хормонален дисбаланс (нарушения в съотношението на естроген и прогестерон), което води до промени в гръдната тъкан, и може да доведе както до злокачествени, така и до доброкачествени образувания.

В целия свят 44 000 жени умират годишно, т.е. на всяка 12-та минута една жена умира от рак на гърдата. В Европа всяка година има 180 000 нови случая на рак на гърдата.

Русия е лидер сред женската смъртност от рак на гърдата. В България всяка година 4000 жени заболяват от рак на гърдата. Малко обнадеждаващ е факта, че смъртните случаи от рак на гърдата са намалели, в сравнение с началото на Милениума.

Източник: healthrxmeds.com

Оценете статията
Оценка от гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

Избрано за теб