Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

УНИТИЪРС капки/ UNITEARS drops

Съдържа хипромелоза, декспантенол, натриев хлорид, динатриев едетат дихидрат, вода за инжекции.

Предназначение

унитиърсОфталмологичните капки УНИТИЪРС представляват разтвор без консерванти, с чиято помощ се постига овлажняващо и защитно действие върху роговицата. Въздействието се дължи на двата активни компонента – хипромелоза и декспантенол.

Хипромелозата замества сълзите в случаите, когато секрецията им е намалена или липсва; овлажнява и подобрява кондицията, формирайки временен филм върху роговицата. Декспантенолът стимулира епителизацията на повърхностния слой на роговицата, засегнат при леко възпаление (този компонент представлява витамин от В-групата). УНИТИЪРС неутрализира синдрома “сухо око” и ускорява възстановяването в случаи, когато не се касае за инфекция.

Този продукт може да се използва профилактично при хора с чувствителни очи, при работа в среда със сух въздух и запрашеност, при носене на контактни лещи. Подходящ е при травми на окото от лека степен, след очни операции, при попадане на частици в конюнктивалния сак, при преумора.

Как се приема

Капките се поставят два-три пъти на ден, по една във всяко око. При необходимост апликацията се изпълнява на всеки час. Според фармакологичната характеристика продуктът може да се прилага по време на носенето на контактни лещи.

Възможни нежелани ефекти

Терапията с капките УНИТИЪРС може да предизвика алергична реакция, изразена в сърбеж или зачервяване. Ако тази реакция не е преходна или интензивността й нараства, направете консултация с офталмолог за корекция на лечението.

Възможно е след поставянето на капките пациентът да усети леко парене, което бързо преминава. Друг временен ефект е слепването на миглите.

Кога НЕ ТРЯБВА да се употребява

УНИТИЪРС не се използва при алергия към някоя от съставките.

При ерозия на роговицата трябва да се изчака пълното отстраняване на мъртвата тъкан. Ако се използват и други продукти за лечение на очите, между апликациите с тях и с УНИТИЪРС следва да се изчакат поне пет минути.

Очни продукти с метални соли не могат да се прилагат паралелно с УНИТИЪРС.

Взаимодействие с други медикаменти

Капките УНИТИЪРС могат да се прилагат паралелно с други лекарствени средства, но само след съгласуване с лекуващия офталмолог. Лекарят следва да прецени съвместимостта им и потенциалния риск за здравето на пациента.

______

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 10 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *