Домашни рецепти за проблемни венци

Смесват се по 1 супена лъжица сок от лук за готвене и по 2 супени лъжици водка и зехтин. Добавят се 5 капки от чесън. Тази смес се приготвя всяка сутрин и с нея се жабурят венците. След 6 или 7 процедури кървенето спира.

Смесват се 90% спирт и пчелен клей. След пълното разтопяване на пчелния клей венците се мажат със сместа през 2 часа. Само за два дни венците престават да кървят. За една доза трябват 100 г чист спирт и 3 или 4 пръчици клей от пчеларските магазини.

Вечер зъбите се намазват с кашичка от счукан чесън и на сутринта се жабурите с 1 супена лъжица зехтин поне 10 минути. Процедурата се прилага поне 30 дни.

При болка във венците в бурканче от конфитюр се слагат 5 или 6 листа слез. Сипва се в студена вода и се оставя да престои цяла нощ. На сутринта листата се махат и се прави гаргара. Гаргаренето се повтаря всяка сутрин докато отминат болките.

В 500 мл вода се варят 15 минути две шишарки от смърч. С тази вода се изплаква устата няколко пъти през деня. До 2 седмици възпалението минава и не се появява повече.

Ако венците кървят се взема кора от дюля, дрян или дъб. Най добре е да бъде от млади клонки. Сварява се във вино или оцет и всяка сутрин се прави гаргара, докато венците оздравеят.

От народната медицина за възпалени венци. В 500 мл вода врят по 1 супена лъжица лайка, смрадлика и сода бикарбонат. Прецежда се течността и се жабуркат венците.

Когато венците кървят и миришат лошо, се вземат по 80 г корени от къпина и 60 г от корите на дъб. Смесвате и изчуквате добре. След това ги варите в един литър винен оцет, докато сместа остане 700 мл. Прецеждате и добавяте 30 г стипца. Лечението се провежда чрез жабуркане с една чаена лъжичка всяка сутрин. Прави се в продължение на 20 дни. Отварата трябва да се задържи в устата по дълго време и след това да се изплюе.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *