Начало / Болести и лечение / Ако сексът отдавна е минало: 7 неприятни последствия от дългосрочното въздържание

20 супер продукта на по-ниска цена!

Ако сексът отдавна е минало: 7 неприятни последствия от дългосрочното въздържание

Дългосрочното въздържание от секс може да има някакво обяснение, но не винаги има извинение

дългосрочното въздържание

Понякога има ползи, но по-често има вреди от дългосрочно въздържание от секс.

Поражения върху здравето и красотата на жените има много. Наднормено тегло, целулит, бръчки, лоши навици и липсата на секс – има ли връзка? Навярно има…

Вицовете за неудовлетворените дами не са неоснователни, защото от честотата на сексуалните контакти зависи физическото и психическото благосъстояние на жените.

Много от евите имат реални и измислени проблеми в сексуалния живот. Твърде малко, твърде много, боли ме главата, не съм в настроение сега – винаги ще намерят някакво извинение.

Има едно негласно правило, свързано с правенето на секс: „Сексът трябва да се практикува“. Не се казва колко и кога. Смисълът е в това, че креватната гимнастика не бива да се игнорира. Тук са 7 научно доказани причини, поради които не трябва да пренебрегвате честотата на своя сексуален живот.

Липса на секс – каква е вредата от въздържанието при жените

1. Отслабване съпротивителните сили на тялото

Сексуално активни жени се разболяват по-рядко от поддръжничките на въздържанието. Проучванията показват, че съдържанието на антитела в кръвта на хората, които редовно правят секс, е 30% повече от тези, които да правят секс им се случва само от време на време.

2. Депресия

Добрият секс облекчава стреса. Всичко зависи от ендорфините, освободени по време на любенето. Те имат положителен ефект върху психо-емоционалния фон на човека. Ако липсата на тези хормони е дълговременна, рискът от изпадане в депресия се увеличава значително.

3. Трудна възбуда

Да си представим, че по една или друга причина, сте отказали секса. След време се случва така, че попадате на мъж, който искате да заведете в спалнята. Да, но удоволствието от този така чакан акт го няма никакво. Защо? Защото – колкото по-рядко правите секс, толкова по-трудно ще се възбуждате и ще свършвате. Това може да доведе до липса на оргазъм при жените…

4. Проблеми във връзката

Ако двойката прави любов рядко, емоционалната и физическа дистанция между партньорите се увеличава. Много често недоволството от страна на мъжа се превръща в причина за прекъсване на отношенията.

5. Проблемна кожа

По време на полов акт при жените произвежда колаген, което осигурява тонус, здравина и еластичност на кожата. Сексът разкрасява. Сексът успокоява. Сексът дава допълнителен стимул на дамите да се грижат за красотата си. А тези грижи се отплащат стократно, не само с добър външен вид, но и с чудесно здраве.

6. Проблеми с потентността

Продължителното въздържание от секс се превръща в причина за проблеми с ерекцията при мъжете, а също така води до намаляване на либидото при жените.

7. Наднорменото тегло

Когато човек е възбуден, неговата честотата на пулса се увеличава от 70 до 150 удара в минута. Оказва се, че в рамките на следващия оргазъм се изгарят толкова калории, като в рамките на 15 минути бягане на пистата при нормална скорост. Ето защо жените, които се въздържат от секс задържат излишните килограми по-дълго от онези, които с радост се отдават на мъжките ласки.

Редовният секс е залог за хармоничното развитие на романтичната връзка. Освен това, редовните секс е причина и за хармоничното подобряване на здравето.

Източник: woman.ru

Оценете статията
Оценка 3.7 от 3 гласували
loading...

20 супер продукта на по-ниска цена!

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*