Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. д-р Серж Рено: Тази терапия нормализира нивата на холестерола и укрепва сърцето

Въпреки че виното е познато още от хилядолетия като напитката на боговете, едва в последните десетилетия модерната наука успя да докаже, че ферментиралият гроздов сок е балсам не само за душата и небцето, но и за тялото.

Да започнем от семките на гроздето… Оказва се, че те имат невероятна сила! От тях не само се добива много ценно олио, но те са и основна съставка в козметичните продукти, които се използват за пилинг на кожата.

Те подсилват имунната система и стимулират обмяната на веществата в организма. Във винотерапията се използват и ципите от гроздовите зърна, листата от лозата и дори джибрите, които остават след изстискването на зърната.

нормализира нивата на холестерола
Проф. д-р Серж Рено

Скритите качества на гроздето

В основата на винотерапията са полифенолите – мощни антиоксиданти, които се борят със свободните радикали по-успешно дори от витамин Е и витамин С. Френският учен Серж Рено установява, че полифенолите имат и други лечебни свойства. Те регулират в норма нивата на холестерола и действат укрепващо на сърдечносъдовата система. Освен това подпомагат обмяната на веществата и стимулират мозъчната дейност.

Шампион измежду полифенолите е ресвератролът. Той се намира в ципите на червеното грозде а оттам естествено попада и в червеното вино. Най-важното качество с доказан ефект, което ресвератролът притежава, е антиоксидантният му ефект.

Благодарение на него той спира действието на различни свободни радикали, които може да повредят клетките. Има сведения от проведени експерименти, че забавя и дори спира развитието на ракови клетки, както и че удължава живота. Дори и тези му действия да не са доказани при хората, той влияе много добре на кръвоносните съдове, бори се с лошия холестерол, подобрява мозъчната дейност, усилва паметта.

Интересен факт е, че той е едно от веществата, „замесени“ в т.нар. „френски парадокс“. Той се върти около мазната френска кухня и ниският брой сърдечносъдови заболявания при французите. В последно време се твърди, че именно традиционно високата консумация на млади червени вина е в основата на тази загадка.

Винени бани

Благотворното въздействие на виното върху човешкия организъм накарало лекари от университета в Бордо да направят проучвания с цел да започнат производство на козметични серии на основата на продукти от ферментирало грозде.

Семките на гроздето при ферментация не бива да се считат за отпадъчен продукт. Те трябва да се използват за природни терапии и wellness процедури, тъй като се оказват една от най-ценните части на гроздовото зърно, заедно с ципите. По този начин тези два отпадъчни продукта при производството на вино се превръщат в основа на т.нар. винотерапия. Тя вече се предлага в центрове не само във Франция, но и в други европейски страни. Най-доброто време за тези процедури естествено е периодът на гроздобера.

Терапията започва още сутринта, когато „пациентите“ се подлагат на редица козметични процедури. А остатъка от деня и по-точно вечерта прекарват по още по-приятен начин – дегустирайки напитката на боговете в многобройните винени изби, разположени в комплексите. Благотворният ефект както за тялото, така и за душата, е гарантиран!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *