Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това е най-важният сутрешен ритуал за перфектна кожа на лицето

С нетърпение очакваме топлото време. Но за да може кожата на лицето да има здрав и сияен вид, тя се нуждае от дълбоко овлажняване и подхранване.

Под въздействието на вентилаторите, климатиците и слънчевите лъчи, през лятото кожата се изсушава повече от обичайното и се нуждае от по-обилна хидратация. Най-главното е често да я почиствате, за да не се запушват порите от потта и замърсителите.

перфектна кожа
Ето как кожата на лицето да има здрав и сияен вид

По този начин козметиката ще въздейства още по-ефикасно и в дълбочина. Трето важно условие при избора на козметика е да се използват постоянно слънцезащитни продукти за лице и тяло.

Най-важният сутрешен ритуал!

В магазините се предлага разнообразна козметика за здрава кожа – тоник, лосиони, гелове за почистване…

Чистата вода също върши работа.

Кожата ни се нуждае от своевременна грижа, но и най-големият набор от кремове невинаги успява да обезпечи нужната влага за кожата. За да бъде тя наистина свежа и сияйна, ви предлагаме една лека сутрешна грижа, която е добре да прилагате всекидневно. Наплискайте лицето с топла вода. Това ще отвори порите и така по-лесно ще почистите излишния себум и нечистотиите.

Нанасяйте почистващата козметика от центъра на лицето към периферията, без да търкате кожата твърде енергично. Това само ще я разтегне, а така ще провокирате появата на бръчки. Оставете продукта да постои 1-2 минути и после го измийте.

Сапунът принципно изсушава кожата, затова е добре вместо него да се използват специални средства. Накрая завършете миенето с хладка вода, което ще освежи кожата и ще затвори порите.

Знайте обаче, че чешмяната вода е пълна с елементи от цялата Менделеева таблица, някои от които вредят на кожата. Затова преди да положите крем или грим използвайте почистваща козметика или мицеларна и термална вода. Водата е нужна на кожата, не само за да я почисти, но и за да предотврати появата на бръчки.

Свежестта и еластичността са от първостепенно значение за нейния хубав вид и здраве.

Грижа според типа кожа

За жените с мазна и комбинирана кожа подхождат фотозащитни средства, в състава на които влиза цинк, който има подсушаващ и противовъзпалителен ефект. По начина на действие тези кремове се причисляват към така наречените филтри (средства, поглъщащи определени видове UV лъчи).

Дамите, които имат суха кожа, е препоръчително да използват, освен кремове филтри, и кремове екрани – те отразяват UV лъчите.

Дневни и нощни кремове

Лятно време дневният крем, независимо от типа на кожата, трябва да бъде с лека текстура и да има по-силен фактор на защита SPF (от 25+ до 50+). За горещите дни особено подходяща е козметиката във вид на емулсия и гел.

Нощните кремове през този сезон също трябва да бъдат силно хидратиращи, но освен да овлажняват кожата те имат функцията и да я подхранват, и да я регенерират. Желателно е в състава на козметиката за нощта да се съдържат витамини и антиоксиданти. Това е времето, когато кожата почива и най-добре се възстановява.

Овлажняващи и почистващи маски

Поне два пъти в седмицата е полезно да правите овлажняващи маски, а при много суха кожа – и подхранващи. За чувствителните кожи най-добре прилягат маски с екстракт на авокадо и мед, а при смесена и мазна кожа са необходими почистващи маски с трици и глина, които отлично премахват замърсяванията от порите.

Не забравяйте за термалната и мицеларната вода, които великолепно овлажняват лицето, отстранява усещането за опънатост и сухота, като успокояват и най-капризната кожа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *