Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спешно отслабване: С тези малки тайни ще смъкнете най-много килограми

Най-често се сещаме за диетите, когато времето се затопли и сме готови да направим чудеса, преди да облечем банските. Как да загубим бързо килограмите, които сме трупали месеци наред?

Ако теглото ни притеснява, започваме диети, но е важно какъв режим на хранене избираме, за да няма опасност за нашето здраве.

килограми
Как да загубим бързо килограмите, които сме трупали месеци наред?

Класически режими

– Хипокалорична диета. Яде се всичко, но по малко, като се контролират мазнините и бързите въглехидрати.

Отслабването се дължи на равновесието. Това е великолепен режим да отслабнете красиво, но не бива да продължавате дълго с него. Изисква се дисциплина – не бива да похапвате между основните хранения, трябва да избягвате подсладените напитки, да внимавате със сосовете и подправките, да се научите да готвите без мазнини.

– Разделно хранене

Може да се яде почти всичко, но някои храни не се консумират заедно. Друг вариант е всеки ден да ядете един вид еднотипна храна или само един продукт, което води до бързо засищане и намаляване на апетита.

Диетата е ефикасна за къс период от време, но има риск, когато се спре този начин на хранене, теглото да се възстанови.

– Точкова диета

Балансиран начин на хранене, който се базира на точки, които се изчисляват индивидуално въз основа на тегло, ръст, възраст, талия, ханш и ежедневна дейност (по-застоял живот или по-активен). Дава отлични резултати, но пресмятането е досадно. Хранителните продукти имат определен брой точки и така всеки решава кои продукти да включи в дневния си режим. Диетата е безопасна и позволява да се задържи постигнатото тегло.

– Протеинова

Позволява бързо отслабване, без да се топят мускули и без да се чувства глад. Изисква допълнителен прием на витамини, минерали и основни аминокиселини. Премахването на калоричните храни от менюто води до риск организмът да се лишава за дълъг период от време от важни хранителни елементи. Диетата натоварва бъбреците и поради това се изисква прием на голямо количество вода – поне 2 литра на ден.

Диети, за които се говори

– Отслабване със супа. Най-популярна е диетата със зелева супа, но може да се прави супа и от други зеленчуци, които регулират теглото. Лесно се отслабва по този начин, но и след режима бързо се възстановяват свалените килограми.

– Редуциране на теглото с фибри

Увеличава се значително консумацията на храни, богати на фибри: зеленчуци, плодове, зърнени култури и други продукти от този тип. Към менюто се добавят и други храни, но по-бедни на калории. При този режим внимавайте за червата.

– Хранене по час

Тази диета държи сметка на естествените биологични ритми на организма. Ако ядете определени храни в точно определен момент от деня, то не се лепят излишни килограми. Има ефект и няма негативни последствия от този режим на хранене.

– Хранене с вилица. Това е доста интересен начин да се приучим да ядем бавно и правилно. При тази диета се забранява сутрин и вечер да консумирате храна, която трябва да се реже с нож, да се взема с пръсти или с лъжица. Можете да ядете всичко, което се задържа на вилицата. Теглото се губи, защото не са много храните, които можете да консумирате само с вилица.

Никога не преяждайте

Храненето носи удоволствие, но когато са вкусни ястията, можете да се увлечете и да погълнете повече от необходимото количество храна. А именно това е най-лесният начин да се трупнат повечко килограми над нормата.

Ако трябва да свалите спешно килограми, спазвайте следните няколко условия за добра линия:

1. Яжте 5 пъти на ден. Това подпомага да поддържате оптималното ниво на глюкоза в кръвта и спира производството на „хормоните на глада“, провокиращи преяждането.

2. Намалете порциите и яжте едва една трета или половината от количеството, което сте решили първоначално да погълнете.

3. Помогнете на организма с естествените активатори на метаболизма му – натриев фосфат, калиев фосфат и натриев сулфат. Или казано накратко, това са Шуслерова сол №9 (помага за преработването на мазнините), Шуслерова сол №5 (подобрява настроението и предпазва от терапевтично похапване), Шуслерова сол №10 (помага за детоксикация на тялото). Трябва да се приемат по 5 таблетки от всяка сол на ден поне 2-3 месеца.

Идеалният вариант е да сваляте не повече от 3-4 кг на месец.

4. Използвайте малки по размер чинии, защото тогава ще сервирате по-малки порции. Специалистите твърдят, че синият цвят по посудата също стопира прекомерния апетит.

5. Забравете за захарта. Изключете от дневното меню рафинираната захар. Плодовата захар е богат източник на енергия и е богата на флавоноиди и витамини, които ще ви подсигурят не само хубава фигура, но и младост.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *