Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се идентифицира рак на маточната шийка в ранен стадий: 6 признака на опасната болест

Рак на маточната шийка – всяка болест има първопричина, която в последствие може да доведе до нейното развитие

Да се говори за рак на шийката на матката, както и за всяка друга форма на рак, е трудно, но необходимо. Рак на маточната шийка е втората най-често срещана форма на рак сред жените – болест, която променя съдби.

За щастие, съвременната медицина е в състояние да идентифицира ранните етапи на рак на маточната шийка с нормална колпоскопия и цитология, както и да го излекува с допълнително комплексно лечение.

Симптомите на рак на маточната шийка

Заболяването не се появява от нищото, просто ей така. Ракът се предхожда от промени в епитела на шийката на матката епител, придружен от някои симптоми.

1. Патологично вагинално кървене

Кървене в средата на менструалния цикъл, след полов акт, след менопаузата – е повод да се посети лекар веднага, не следващата седмица или следващия месец.

2. Необичайно течение

В първите етапи на рака може да има течение с малко количество кръв, както и изобилие водниста. Зловонните течения понякога може да са следствие от късните етапи на рак на маточната шийка.

3. Болка в долната част на корема

Постоянна болка в областта на таза може да съпътства много други и различни заболявания, така че този симптом първоначално не трябва да се пренебрегва. По-добре просто да отидете на лекар, направете изследвания и разберете какво има зад тази болка.

4. Затруднено уриниране

Растежът на тумора води до свиване на уретера и уринарни проблеми, но когато заболяването засяга пикочния мехур, може да настъпят и чести позиви.

5. Подуване и болка в краката

Компресиране на лимфните съдове води до задържане на течности в краката. Тазовите лимфни възли са най-честото място за екстраутеринно разпространение на тумора. Поради тази причина може да има болка в бедрото или болка в сакралната област на гръбначния стълб.

6. Намаляване на теглото

Цитокините и протеините, които тялото произвежда, за да се бори с болестта, са в състояние активно да разграждат мазнините, което води до бърза загуба на тегло.

Важно е да знаете: Ракът на маточната шийка може да се лекува успешно, но само когато е в ранните етапи. Проблемът е, че жените често не посещават гинеколог в продължение на години, и отлагат прегледа, когато забележат, че нещо със здравето им наистина не е наред.

Грижата за здравето включва преди всичко профилактика!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *