Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Раменете – първото нещо, което разказва за съдбата на една жена! Ето как саможертвата може да повлияе на здравето!

Има една мъдрост, която гласи: Не е Атлас, който носи света на раменете си, а жената, която понякога си играе с него като с топка

На крехките женски рамене Съдбата е стоварила немалко трудности и изпитания. И често точно тази част на тялото показва качеството на живот на жените. Не е случайно, че има толкова мъдри думи и поговорки за раменете: „Титаните държат небето с раменете си“, „Бракът – тежък хомот на раменете на жената“, „Прегърни раменете си сама – това е прегръдката на най-добрият ти приятел“.

В областта на психосоматичната медицина, експертите твърдят, че раменете са отговорни за вечната дилемата между „трябва“ и „искам“. И наистина, ако се вгледате в по-възрастните жени, веднага ще стане ясно, че е точно така. Ще се разбере дали жената е била жертва на обстоятелствата или е живяла живота си така, както е искала.

Днес ще ви разкажем каква е ролята на раменете в живота на жената от гледна точка на психичното здраве.

Именно раменете действат като проводник на емоционалната енергия към сърцето. Тази енергия се разпространява чрез ръцете. По този начин, и чрез тях, ние сме в състояние да приемем или да дадем прегръдка, да почустваме инфаркта, или сладката радост от победата.

Доказано е, че ако един човек е в противоречие с желанията или инхибира тяхното реализиране, раменете му в крайна сметка ще станат ограничени и напрегнати. Ще започнат да падат надолу и напред. От това гърбът ще се превие и ще попречи на сърцето да работи както трябва.

Тъжните хора отпускат рамене. Тъжните жени приличат на увехнало цвете

Затова е казано, че първо трябва да помислиm за собствените си желания, да сложиm себе си на първо място. Едва след като сме обикнали и угодили на себе си ние ще имаме силата и потенциала да помогнем и на другите.

Когато една жена често е жертва на дилемата „трябва и искам“ си личи от далеч.Когато е избрала „трябва“ страхът, вината и неудовлетворението карат мускулите се адаптират към тези емоции, и като следствие – раменете се деформират.

Какво „казват“ раменете?

1. Когато една жена държи раменете си напрегната и вдигнати високо

Това е сигурен знак, че тази жена често е притеснена и не може да намери отговор – без значение какъв е въпроса. Много често по време на спор тя повдига рамене и приема гледната точка на някой друг.

2. Когато жената изпъчва гърдите напред и дърпа раменете силно назад

Това се отнася за умишленото дърпане на раменете назад, а не за дългогодишната и уверена стройна стойка. По този начин тя се опитва да създаде образ на един вид щастлива жена и да се скрие чувства си от любопитните очи.

Както е известно, емоционалната неудовлетвореност причинява проблеми с гърба. И най-малката житейска трудност може да накара такава жена да започне да плаче или да изпадне в истерия. Нейното спасение е в това как изглежда, а не какво прави, за да постигне онова, което иска.

3. Ако една жена има обтегнато ляво ляво рамо

Това предполага, че тази жена отдавна е сложила символичен край на живота си. Тя живее с мъж, когото вече не обича и е сексуално неудовлетворена. Искала е децата ѝ да постигнат повече, но осъзнава, че не е направила достатъчно за тях. Като цяло – обтегнатото ляво рамо означава, че този човек просто съществува, но не живее, че се е превърнал в сянка.

3. Ако една жена има напрегнато дясно рамо

Това предполага, че тази жена живее с тиранин и работи сред диктатори. Тя е свикнала да я командват. Страхува се да каже онова, което тя иска. Дори не може да предположи, че би могла да сподели онова, което я вълнува. Жена, която с годините се е превърнала в играчка в ръцете на другите, и вместо „Не!“ казва „Добре!“.

Не ограничавайте вашите желания! Живейте пълноценно! Научете се да казвате „Не!“ и не забравяйте, че винаги имате избор.

Източник: ember.pro

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *