3 дни глад дават нова сила на имунитета и помагат на болни от рак

Забравете за всички процедури за подмладяване на, тъй като нито една от тях няма да ви даде такива невероятни резултати, като 3 дни гладуване

гладуване

Този метод е изпробвам многократно през годините. Всъщност, както може да се досетите, тридневното гладуване за засилване на имунитета идва от Древен Китай.

Китайската народна медицина препоръчва прилагането на трите дни глад в началото на всеки един нов сезон. Или общо 12 гладни дни през годината.

Едва ли ще се изненадате, но гладът помага доста добре при много болести.

И нещо, което никога не бива да забравяте – гладът стимулира растежа на стволови клетки, което може да удължи живота с около 20 години!

Как да засилим имунната система ако сме над 40 години?

Гладуването възстановява имунната система

Проучванията показват, че трите дни гладуване се отразяват на имунната система така, както топлия душ след тежък трудов ден на измореното тяло! Не е нужно да ходите на семинари, програми и почивки в скъпи курорти, където да ви учат как да гладувате, или да ви наблюдават, докато не хапвате нищо.

Подобряване на състоянието на здравето може да се направи и у дома. Рестартирайте имунната система и направете тялото устойчиво на болести.

Ето какво казва един от водещите биохимици на Китай Женг Джи: „По време на гладуването тялото се освобождава от повредени или износени клетки от системата. Липсата на храна дава възможност на някои процеси, които се случват в човешкия организъм, да бъдат завършени, или извършени по-качествено, заради по-малката натовареност на системата. “

Учените от Университета в Южна Калифорния проведоха изследване, чрез което доказаха, че гладуването дава сили дори на слабия организъм

Под лекарско наблюдение 72-часовото гладуване оказва влияние дори върху токсичните ефекти на химикалите при пациенти с рак, които са минали химиотерапия.

Ето какво казва Таня Дорф – професор по клинична медицина и ръководител на изследването: “ Докато химиотерапия спасява животи, тя причинява значителни щети на имунната система. Резултатите от това проучване показват, че гладът може да смекчи неблагоприятните последици от химикалите върху имунната система.“

Гладувайте умно!

Естествено, към такива процедури трябва да се прибягва само след консултация с лекар! Важно е да се мисли, и да се направи оценка на всички рискове, особено за хората с хронични заболявания.

Не бива да се гладува повече от 3 дни. Трябва да помислим и за правилното излизане от глада. Ние трябва постепенно да се върнем към обичайната си диета, със щадящо захранване.

Ако се придържаме към всички правила, можем да отслабнем. Мазнините, в този период, са основен източник на енергия за организма. Метаболизмът се ускорява, храносмилателната система си почива и калориите се изгарят по-бързо.

Какво се прави по време на трите гладни дни?

Пие се – основно вода и зеленчукови сокове. Соковете трябва да са от моркови, целина, магданоз, картофи или домати. Не бива да се изпива повече от литър от различните сокове. С всеки ден се намалява количеството сокове, в полза на водата. третият ден трябва да е на 90% вода.

Захранването започва пак със зеленчукови сокове. Може да се яде пюре от картофи, но без мляко, само с малко масло. Започва се с 1-2 лъжички и се продължава захранване на час – примерно по 3 лъжици пюре, на следващия час 4 лъжици и т.н. Първият ден след захранването с картофено пюре се яде постна зеленчукова супа – 5 купички за деня, с много малко хляб.

Сега вече знаете как да подобрите работата на имунната система само за 3 дни! Опитайте тази техника върху себе си и не забравяйте да споделите резултатите и впечатленията в коментарите под статията.

Източник: www.aif.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *