Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 венчелистчета: експресната диета на Анна Йохансон, която рускините превърнаха в мания

Това е диетата 6 венчелистчета – изборът на скандинавските момичета за по-стройно тяло и по-добро здраве

 

Диетата 6 венчелистчета е лесна за спазване и разнообразна. Експресна е не защото дава експресни резултати, а защото не трае чак толкова дълго, като 90-дневната диета, например. За 6 дни стриктно спазване на диетата ще отслабнете с 3 до 6 килограма. Дали ще са 3 или 6 килограма зависи не само от това колко изпълнителни ще сте през тези 6 дни, а и от това какъв двигателен режим спазвате. И най-вече – от комбинацията между диета, движение и сън.

Диетата 6 венчелистчета е измислена от шведския лекар-диетолог Анна Йохансон. Целта на шестте венчелистчета е не само да направи жените по-слаби, но и да им даде и повече енергия и настроение.

Тази диетична система се основава на редуването на протеини и въглехидрати, което позволява да губят телесни мазнини, а не мускулна маса.

Принципът е да се създаде визуален образ – цвете с шест венчелистчета, всяко от които е 1-дневна диета с определен набор от продукти. за по-мотивиращо може да си нарисувате цвете и да напишете на листенцата менюто на диетата. В края на деня откъснете „венчелистчето“. Листенцата се късат в посока на часовниковата стрелка. Не можете да нарушава реда.

Последователността на дните е следната: риба, зеленчуци, пиле, зърнени храни, сирене, плодове. Протеините не се смесват с въглехидратите за ускоряване на метаболизма и стопяване на натрупаните мазнини.

Диета „6 венчелистчета“

Диетата е много популярна не само в скандинавските страни, но и в Русия. Социалните мрежи са пълни с изявления на жени, които са започнали 6-дневния режим на Анна Йохансон. Както сами виждате от илюстрациите, самоделните цветенца са хит в инстаграм.

Ето и някои по-основни препоръки, относно диетата.

Препоръки по отношение на броя и грамажа на продуктите: риба, пиле, сирене (извара) – до 500 грама дневно; зеленчуци, плодове – 1,5 кг на ден; жито (зърнени храни) – 200 грама сух продукт (вари се и не се подправя с нищо). По време на целия период на диетата стриктно се ограничава количеството на сол, захар, кафе. Кафе – може, захар – не. Сол – колкото да не е безвкусно. Хляб може да се яде само с зеленчуците.

Пие се вода, поне 2 литра на ден. Може и по 1-2 билкови или зелен чай, но тяхното количество не влиза в 2-та литра вода.

Диетата „6 венчелистчета“ е противопоказана по време на бременност, при кърмачки, хора с индивидуална непоносимост към някои храни, и такива, които страдат от храносмилателни заболявания. Както при всички моно-диети, Анна Йохансон препоръчва да се придържаме към тази диета не повече от 7 дни.

Източник: instagram

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *