Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вредни „здравословни“ навици: интересна гледна точка на известния японски д-р Хироми Шиния

Известният гастроентеролог Хироми Шиния, от Страната на изгряващото слънце, ни съветва кои „здравословни навици е добре да не спазваме

Хироми Шиния

Доктор Хироми Шиния е световно известен японски лекар, гастроентеролог и хирург. Той е автор на няколко бестселъра, посветени на здравословния начин на живот, и преди всичко на ензимното хранене.

Доктор Хироми Шиния не пише за здравословния начин на живот по принцип, а за начина на живот и навиците, които и самия той спазва. Интересен факт е, че доктор Хироми е боледувал за последен път, когато е бил на 19 години. Сега е на 76 години и изглежда и се чувства все така добре.

Доктор Шиния, в резултат на многото си години на медицинска практика, е направил хранителна програма , която се различава от традиционните и познати на всички нас. Хироми Шиния е на особена почит, защото той е помогнал за подобряване на здравето на много обикновени хора, както и на известни личности сред които Стинг, Кевин Клайн и Дъстин Хофман. В България са преведени няколко книги от доктор Шиния. Всяка една от тях може да ви бъде полезна не само на вас, но и на поколенията след вас…

В продължение на 40 години той е дал здраве на всички свои пациенти, дори и на най-безнадеждните. Хироми Шиния съветва да се освободим от някои навици, които смятаме за полезни.

Днес ще ви запознаем накратко с някои избрани моменти от неговите научни статии и книги, които ще ви помогнат да научите повече за необичайната, но полезна гледна точка на този изключителен японски лекар.

Препоръки на доктор Хироми Шиния за дълъг живот и добро здраве

1. Вегетарианските храни в диетата трябва да бъдат около 90% (от които зеленчуците и плодовете са 40-50%) и само 10% месо.

2. Яжте небелени и пълнозърнести храни. Ако спазвате някакъв хранителен режим, небелените и пълнозърнести храни трябва да са 50% от дневния порцион.

3. Яжте риба или птиче месо /с проверен произход/.

4. Полезни са пресните и нетретираните продукти.

5. Ограничете консумацията на мляко и млечни продукти.

6. Дъвчете храната и яжте на малки порции.

7. Между храненията леката закуска трябва да бъде само от плодове.

8. Пийте вода веднага след събуждане, както и един час преди хранене.

В една от книгите си Хироми Шиния пише: „Въпреки факта, че чаят е богат на антиоксиданти, прекомерният му прием води до атрофични промени в стомаха, и може да причини хроничен гастрит. Без значение какъв вид на чай ще изберете – ефектът е същия. Чаят трябва да се пие с удоволствие, не повече от 1-2 чаши дневно.“

Лекарят е сигурен, че месото не дава жизненост. То ускорява развитието не само на мускулите, но също и на процесите на стареене. По-добре е да има малки количества птиче месо и риба, говеждо, телешко и крехко свинско месо. 2 пъти в седмицата е достатъчно да сте на месен режим + 2 дни, в които ще хапвате риба, а през останалото време – плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни.

Хироми Шиния, въз основа на своите изследвания, стига до заключението, че колкото по-рано човек започва да яде животински продукти, толкова по-рано започва да боледува.

Лекарят не съветват да се пие мляко и да се ядат млечни продукти, тъй като те причиняват алергии и остеопороза.

Всички лекарства са отрова, казва доктор Шиния. Колкото по-бързо действат, толкова по-токсични са те. Но, понякога имаме нужда от тях, колкото и да са вредни…

Източник: econet.ru

Опаковка на продукта "Смайлин – връща усмивката на вашето лице"
Смайлин – бързо прогонва лошите мисли и връща усмивката

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *