Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето какво трябва да знаете за стафилококус ауреус: домашни средства, които могат да се борят с инфекцията!

Стафилококус ауреус – опасна инфекция, която може да предизвика неочаквани усложнения

стафилококус ауреус

Метицилин-резистентен стафилокок (MРС) – това е щам на патогенни бактерии, устойчиви на основни антибиотици, включително метицилин, оксацилин, пеницилин, амоксицилин.

Обикновено, бактерията живее в човешката кожа, без да причинява някакви проблеми. Но когато прониква през физиологичните бариери, независимо от причината (дори и по време на сезонното отслабване на имунитета), може да доведе до сериозна инфекция на тялото.

Върху кожата, инфекцията се проявява под формата на циреи, абсцеси или антракс с интензивно развитие на сепсис.

Стафилококовите инфекции върху кожата се появяват при следоперативни шевове, разкъсвания от различно естество, изгаряния, инфектирани пъпки.

След като попадне и се развие в организма, стафилокока може да доведе до пневмония, менингит, остеомиелит и гастроентерит. В действителност, тази зараза може да повлияе негативно на всички човешки органи.

Как да си помогнем при инфекция със стафилокок в домашни условия?

При най-малкото съмнение за MРС, например, при откриване на лезии със заоблени ръбове и сериозен разряд, който не се лекува, трябва да се направи ваксинация за стафилококус ауреус.

При диагностициране на инфекцията лекарят ще определи курс на лечение с антибиотици, който ще трябва да се премине напълно. При по-тежки случаи, лечението се провежда в болнична среда.

Има народни средства за лечение на стафилококус ауреус, които, в допълнение към антибиотиците, помагат за преодоляване на бактериалната резистентност.

1. Кайсии и касис

По време на лечението с антибиотици е добре да се направи пюре от кайсии и касис. Дневен прием – 500 грама. По този начин се попълват запасите от витамин С за укрепване на организма. Това полезно пюре или смути намалява жизнените функции на патогенни бактерии в червата и действа като природен антибиотик.

2. Шипка

По време на курса на лечение 2 пъти на ден се пие чай от шипка.

3. Ябълков оцет

Марля, натопена в ябълков оцет и положена върху циреите дава много добър ефект при лечението.

4. Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво е несравним инструмент в борбата с почти всяка инфекция. Важно е да се използва само най-високо качество натурално масло от чаено дърво.

5. Чесън

Чесън се използва за поддържане на имунната система. Той е бил използван дълго преди откриването на антибиотиците. В чесъна се съдържа алицин – вещество с мощен антимикробен спектър на активност. Заради отличните лечебни качества на чесъна ще трябва да се примирите с не особено приятната миризма. Може да се приема вътрешно. Може да се прилага и външно под формата на лечебни лапи.

Важно е навременното откриване на инфекцията. За превенция на повторното появяване на инфекцията старателно измийте ръцете си, особено след посещението си на обществени места. Освен това – не позволявайте споделянето на лични вещи за поддържане на хигиената.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *