ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Стъпка по стъпка: Как да подготвим стъпалата за топлото време?

Наближава времето за обувките, които излагат стъпалата на показ и не оставят нищо скрито за околните. Но само един ефектен лак на ноктите няма да направи вълшебство с краката ви. Не оставяйте грижата за стъпалата за последния момент.

Разбира се, може да решите проблемите и в последния момент (или почти в последния), но за траен и наистина добър ефект, трябва да се погрижите за стъпалата си далеч преди да откриете сезона на сандалите.

Започнете сега, за да носите с гордост и удобство новите си обувки.

стъпалата
Да подготвим стъпалата за топлото време

Домашен или професионален педикюр?

Това е въпрос, който вероятно си задават мнозина. Правилният отговор зависи от много неща: сезон, тип кожа, здравословно състояние. Така например, при наличие на здравословен проблем – да речем враснал нокът, мазол или гъбички, то разрешаването започва с консултация с дерматолог, който да прецени точно състоянието на засегнатото място, след което се предприемат лечение и процедури, които понякога могат да продължат повече от месец. Именно затова е важно да започнете подготовката за лятното разголване на краката сега, а не в последния момент.

Дори да нямате здравословен проблем, пак е добре да стартирате грижите поне месец преди горещините, за да подобрите максимално вида не само на кожата, но и на ноктите. Добре би било да направите едно посещение при професионалист, след което бихте могли да продължите с домашни процедури.

При всички случаи в топлото време, когато краката са открити и съответно пряко изложени на външните агресивни фактори, е хубаво веднъж в месеца да правите професионален педикюр. В останалото време поддържайте кожата и ноктите редовно, макар и у дома.

В домашни условия

Домашният педикюр трябва да отговаря на няколко условия, за да има полза от него. Първото, което трябва да се научите, е да го правите по всички правила, за да не увредите кожата на краката и ноктите. Винаги правете педикюр, след като сте накиснали поне за 15-20 минути стъпалата в топла вода. Тя не трябва да е твърде гореща, тъй като това не е полезно за кожата – има силен дехидратиращ ефект.

Студената вода пък няма да размекне достатъчно добре мъртвите и загрубели места, съответно при отстраняването им може да нараните кожата. Към топлата вода задължително добавете продукт, който допълнително да омекоти стъпалата. Може да бъдат готови ароматни соли или нещо от кухнята: сода за хляб или морска сол например.

За още повече ефект, капнете и малко есенциално масло, което, в зависимост от вида или аромата, ще има допълнителен ефект: релаксиращ, хидратиращ, подхранващ…

Запомнете!

Ноктите на краката се изрязват винаги под права линия и никога дълбоко, за да не се получи врастване.

Загрубелите места премахнете с помощта на пила за крака, пемза и ексфолиант, а не чрез изрязване. При изрязването кожата наистина става много мека и приятна на пипане, но после бързо загрубява и се налага да повтаряте процедурата по-рано от необходимото.

През топлия сезон стъпалата имат нужда от редовна хидратация, тъй като са открити и лесно губят влага. Но не забравяйте поне веднъж в седмицата вечер да използвате и продукт за подхранване.

източници:womаn.ru,журнaл,pixаbay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *