ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диета без диета: Донна Гейтс припомня 15 правила на Аюрведа за перфектно тяло!

Древната мъдрост на Аюрведа може да бъде мощен лечебен инструмент. Опитайте тези ежедневни практики за самостоятелни грижи и бъдете здрави

Аюрведа

Има ли жена, която да не е опитвала по различни начини да се отърве от излишните сантиметри? Едва ли… Изтощителни диети, хранителни добавки, лекарства, всякакви рецепти и трикове… Често борбата с наднорменото тегло приключва неуспешно, защото забравяме най-важното – във всичко трябва да има хармония.

Дона Гейтс
Дона Гейтс

Дона Гейтс припомня 15 правила от Аюрведа, които естествено ще помогнат на отслабването. Освен участник в много предавания на здравна тема и автор на един от бестсейлърите на Ню Йорк Таймс, Дона въведе отново редовното използване на ферментиралите храни в САЩ и изкова фразата „вътрешна екосистема“, за да опише мрежата от микроби, които отговарят за нашите основни физиологични процеси – от храносмилането до имунитета. Както сами разбирате – Дона Гейтс припомня на хората, че всичко в човешкото тяло може и трябва да се случва естествено.

Диета без вреда

Аюрведа е традиционна индийска система на медицината, която е популярна сред много хора по света. И не е чудно! В крайна сметка, ако познаваме основните принципи на Аюрведа – това е достатъчно за дълъг и хармоничен живот. Аюрведа не е просто модерният начин да станеш вегетарианец. Аюрведа е гаранция за духовно просветление, което ще ни покаже пътя за нашето изцеление.

Дона Гейтс съветва всеки, които иска да нормализира теглото си, да подобри здравето и външния вид, да започне да прилага поне половината от тези 15 безценни съвета на Аюрведа.

1. Ранно събуждане

Започнете да се събуждате преди зазоряване. Ранното ставане ще помогне на тялото ви да се зареди с енергия и да се намали нивото на токсините.

2. Топла вода

Една чаша топла вода с лимон сутрин, за да се очисти храносмилателния тракт е добро начало на деня. Изпийте още една чаша топла вода след хранене. Това ще помогне за намаляване на теглото, като стимулира процеса на обмяната на веществата. Ежедневната употреба на топла вода ще подобри работата на бъбреците и ще регулира нивото на кръвната захар. Заедно с това ще изчезне и апетита за сладко.

3. Сусамово масло

Използвайте за масаж малко количество сусамово масло. С него масажирайте областта под гръдната кост. Това ще подобри храносмилането и ще създаде усещане за лекота.

4. Масаж на главата

Интензивен масаж на скалпа с кокосово масло е изключително полезно занимание. Такава процедура ще помогне да се изострят сетивата и ще направи косата мека и хидратирана.

5. Изчистване на носните проходи

Промивайте носа с топла солена вода всяка сутрин и ще видите как с течение на времето главоболието ще изчезне!

6. Не пропускайте хранене

Това е свързано с нарушение функцията на храносмилателната система. Опитайте се да имате 3 хранения на ден и 2 закуски. Най-много хапвайте в средата на деня. Вечерята трябва да е лека. Това ще помогне за поддържане на идеално тегло, избягване на заболявания на стомашно-чревния тракт и ще се увеличи продължителността на живота.

7. Яжте когато сте гладни

Да ядете без да се чувствате гладни – грях, който насърчава образуването на шлака в организма. Яжте само когато сте в добро настроение!

8. Избягвайте несъвместимите продукти

Всички продукти, с които се храните, трябва да бъдат в хармония. Продуктите се различават по състав, вкус или ефект на храносмилането, както и по насърчаване образуването на токсини в организма. Има предостатъчно информация по темата в интернет.

9. Не започвайте без джинджифил!

Опитайте се да започнете всяко хранене с употребата на джинджифил. Малко количество от киселия корен ще помогне за подобряване на храносмилането.

10. Храните трябва да бъдат свежи

Здравословната храна е тази, която не е обработвана прекалено дълго. Не изпадайте в крайности! Яжте сготвени храни, но нека няма ден от седмицата, през който поне две от храненията да са от сурови храни.

11. Сок от моркови, цвекло и краставици

Този свеж и много вкусен сок ще помогне за подобряване на храносмилането, да се отървете от запека и за прочистване на черния дроб.

12. Вдишвайте евкалиптово масло

Правете такова вдишване 1-2 пъти седмично, и вие ще се почувствате много по-здрави и по-енергични, както и ще се отървете от главоболието и проблемите със синусите.

13. Активен начин на живот

Само 30-40 минути на ден физическа активност (бягане, плуване, ходене) ще направи тялото ви по-устойчиво, гъвкаво и балансирано.

14. Отделете време за медитация

Отделете по 20 минути сутрин и вечер за медитация. Ще почувствате, че умът ви става ясен, а жизнената енергия се увеличава.

15. Дихателни упражнения

Дихателната практика помага за балансиране на ума, да коригирате стомаха и за подобряване на храносмилането!

И не забравяйте, че самоконтролът е първата стъпка по пътя на здравето! Здравословното тегло не е продиктувано от модата. То е това, което ви кара да се чувствате по-здрави, по-енергични и щастливи.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *