Вие сте на 56 години, но изглеждате така, все едно сте на 30! Разберете каква е тайната!

На колкото изглежда една жена, на толкова и години е! Може ли да изглеждаме два пъти по-млади, отколкото сме? Каква е тайната на младежкото излъчване?

тайната

Когато трябва да преценим възрастта първото, което поглеждаме, е лицето и фигурата. На пръв поглед сме склонни да правим доста предположения. Истината е, че днес е възможно да изглеждаме по-млади, отколкото е действителната ни възраст. как е възможно това?

Възможно е да се случи така, че някой да предположи, че изглеждате на около 30 години, при положение, че след няколко месеца ще навършите 60. Може ли да отгатнете как е възможно това? Отговорът е прост – здрав гръбнак. В пряк и преносен смисъл, здравата гърбина е в състояние да носи с лекота не само тежките пазарски чанти, но и тежестта на годините.

Как е възможно това? Отговорът е много прост. С грим и подходящи дрехи може и да скриете някое и друго десетилетие. Но, нищо не е в състояние да прикрие годините така, както здравият гръбначен стълб. Кожа, излъчване, осанка – всичко това е свързано с гърба и неговото здраве.

Рекламате от телевизияъа и интернет постоянно ни показват различни предложения за подмладяващи кремове, серуми и подмладяващи маски. Повечето от тях наистина имат бърз и прекрасен ефект. Козметика, разбира се, върши своята работа, но да се разчита само на нея, това би означавало да пропуснете момента! Онова, което се случва с нашето здраве отвътре, често излиза и отвън!

Ако имате проблеми с шийните прешлени, това би означавало, че е налице изместване или компресия на гръбначните дискове. Това причинява смущения в нервните окончания, кръвоносната система и лимфните възли. Тези смущения се отразяват на мозъка, мускулите и кожата. Масажите с различни масла и кремове не винаги са в състояние да коригират видимите поражения на тези смущения.

Днес ще ви запознаем с връзката между младежкото лице и състоянието на здравето на гръбначния стълб.

Каква е тайната между това да изглеждаме по-млади от възрастта, на която сме?

Причини за увреждане на гръбначния стълб

1. Проблемите с положението на гръбначните дискове често се появяват с възрастта. Пак с възрастта шията става по-къса, а хипертрофичната шия се отразява на фигурата на човека.

2. Със загубата на еластичността на дисковете се губи способността им да държат главата изправена. Дори и малко нарушение на кръвоснабдяването на мозъка предизвиква главоболие, раздразнителност, умора, нарушение на съня и други. Тези състояния не само са проблем на здравето, но и са виновни за сиво-жълтеникавия тен, отпуснатата кожа и наднормените килограми. Всичко това състарява!

3. Нарушава се обмяната на веществата, а това води до появата на бръчки.

4. Състоянието на шийните прешлени се отразява на около 70 лицеви мускули! Ако те станат спастични, това може да доведе до притискане на нервните влакна и деформацията на пропорциите на лицето, увисване на кожата и други признаци на стареене.

Както виждате, всичко в организма е свързано. Поради тази причина ето и съветите на специалистите:

– започнете – най-после, да се храните здравословно и да спортувате повече.

– ако сте над 40 години задължително правете специални упражнения за шията и гърба. Най-лесно е да практикувате всеизвестното упражнение на манекенките – ходене с изправени рамене и книга на глава.

– сменяйте възглавницата, на която спите всяка година. Предпочитайте по-ниска и удобна възглавница.

Източник: woman.ru

МЕДЖИКБЕЛТ (MAGICBELT) – магнитен колан за кръста и гръбнака

Оценете статията
Оценка 3.1 от 108 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.