Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хистероскопия – всяка жена трябва да знае за този уникален метод за лечение

Хистероскопия – това е сравнително нов метод за диагностика и лечение на женски болести. Може да ви спести неприятните усещания и нежеланите ефекти.

Никоя жена не обича да ходи на гинеколог, но всяка трябва да го прави по неволя. Възползвайте се от напредъка на медицинската техника и в тази област. Разберете за какво се прилага хистероскопията и попитайте вашия лекар къде можете да направите това изследване.

Хистероскопия
Хистероскопия – метод за диагностика и лечение на женски болести

Какво представлява?

Хистероскопията е директен оглед на маточната кухина с помощта на оптическа система и осветително тяло.

Специалното оптическо влакно в прибора е свързано с видеокамера, която предава образа върху монитор.

Процедурата е комфортна за пациентката (обикновено не се налага предварително разширение на маточната шийка) и удобна за лекаря (кухината е осветена, изображението върху монитора е неколкократно увеличено). Целта на изследването е да се постави точна диагноза. Ако се потвърди предполагаемо заболяване, се назначава подходящото лечение.

Кога се прилага?

Гинекологът определя дали имате нужда и на колко време да се прави хистероскопия. За манипулацията е от значение в кой период от месечния си цикъл е пациентката. Най-подходящото време за това изследване с цел общ диагностичен преглед е от 6-ия до 10-ия ден от началото на менструацията, когато слизестата обвивка на маточната стена е тънка и дава възможност за по-ясен оглед. Хистероскопия за установяване на причините за безплодие се прави в средата на втората фаза на месечния цикъл, т.е. 20-24-и ден.

Ако случаят е спешен, а пациентката приема хормонални контрацептиви или има подозрение за разрастване на вътрешната слизеста обвивка на маточната стена, изследването се прави независимо от периода.

Хистероскопията се назначава при повтаряща се обилна и продължителна или нередовна менструация, кървене в менопауза или извън цикъла, спонтанни аборти, безплодие, съмнения за полипи, миоми, сраствания, вродени аномалии или злокачествени новообразувания в матката.

Има ли противопоказания?

Хистероскопията не се прилага при възпалителни заболявания на женските полови органи поради опасност от разпространение на инфекцията. Някои други състояния, които не позволяват провеждането на изследването, са бременност, силно маточно кръвотечение, сърдечна недостатъчност, остри инфекции в организма, нарушения на кръвосъсирването и др.

По малко от 1% са усложненията след хистероскопия като инфекции, травма на цервикалния канал или матката, силно кръвотечение, което прави този съвременен метод за изследване сред най-безопасните процедури.

източник:Журнал,btv.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *