Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези вълшебни рецепти ще изгонят бързо пролетната умора

Бор, мента, лавандула, розмарин, канела… Те ухаят великолепно, пробуждат сетивата и ни изпълват с енергия в очакване на топлите дни.

Пролетната умора е нормално състояние в преходния период между студеното и топлото време. Ароматерапията навлиза все повече в практиката на невролозите на Запад като допълнително нестандартно лечение на депресията и липсата на енергия.

пролетната умора
Как да изгоним пролетната умора?

Масло от канела

Има силно антивирусно и противоинфекциозно действие. Това мощно натурално масло е изключително ефикасно за пробуждане на жизнените сили на организма. Внимавайте, защото е много концентрирано и дразнещо. Не бива да го слагате директно върху кожата, нито във ваната при къпане. Същото важи и за ароматизатора – никога не поставяйте маслото в чист вид.

Дозировка: Капнете една капка върху кърпичка и дишайте, но внимавайте върха на носа да не допира импрегнираната част.

Съвет: Вместо да слагате маслото на кърпа, можете само да отворите капачето и да вдишвате от флакона.

Направете не повече от 4-5 бавни и дълбоки вдишвания, за да се почувствате моментално тонизирани и изпълнени с мощ.

Масло от розмарин

Благодарение на възстановяващите си свойства, билката помага да се повиши способността за концентрация, особено в случаи на стрес и умора. Препоръчително е да използвате силата на ароматерапията с розмарин, ако сте прекарали силна настинка или хрема.

Дозировка: Сложете 8 капки в чаша вода или в чая си.

Съвет: Капнете 8 капки розмарин в 1 супена лъжица пяна за вана и я добавете към водата. Тази ароматерапевтична баня ще ви освежи. Накрая се облейте с контрастен душ.

Масло от борови иглички

Този освежаващ аромат лесно преборва депресията и нервното напрежение.

Дозировка: Капнете 2-3 капки и вдишайте. Може да сложите маслото и върху кожата си.

Съвет: Капнете една капка от етеричното масло и го втрийте в долната част на гърба. Така ще активирате дейността на надбъбречната жлеза, която ще произведе повече хормони, даващи енергия на организма.

Масло от лаврово дърво

Дафиновите листа са тонизиращи и действат противовъзпалително. Имат силен антистрес ефект.

Дозировка: Можете да капнете 3 капки от маслото и да вдишате дълбоко. Благоприятно е да го съчетаете с други масла и да го втриете в кожата си.

Съвет: При силен стрес и умора, капнете няколко капки на дланите си и ги разтъркайте една в друга.

За добро утро

Борови връхчета, розмарин, кориандър, джинджифил и черен смърч – етеричното масло от тези растения не само подобрява мигновено състоянието ви, но и прави кожата по-мека и нежна, ако добавите няколко капки към душ гела.

За спешна помощ

Винаги е добре да имате подръка капки от канела, лютива мента и евкалиптово масло. Те са идеално оръжие при липса на енергия и сънливост.

У дома

Уханието, което се носи из вашия дом, може да окаже много добро въздействие върху тонуса ви. Капнете в ароматизатора 10 капки от масла от портокал, зелена мента, кедър и акация.

източници: stroiniashka.ru,жуpнaл,mеdinfо.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *