БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Парацетамол за външна употреба – впечатляващи резултати при възпалена кожа и проблемна коса

Парацетамол е лекарство, което се използва за успокояване на болката и като средство, повлияващо на високата температура

парацетамол
Парацетал има колкото ползи, толкова вреди и противопоказания. И, все пак – това опасно за черния дроб лекарство може да бъде в помощ в някои нетрадиционни ситуации.

Има много неща, които могат да се използват за различни цели, в допълнение към прякото си предназначение. Но замисляли ли сте се някога, че терапевтичните лекарства могат да имат много по-широко приложение, освен онова, за което са предписани? Едно такова лекарство е Парацетамол 500 мг – таблетките, които могат да се открият в почти всяка домашна аптечка.

Днес ще ви разкажем как може да ползвате Парацетамол като инструмент за красота. Освен това, ще научите и какви са ползите от Парацетамола като средство за някои ежедневни дела. Оказа се, че това хапче буквално и преносно премахва главоболието.

1. Грижа за косата

Вземете 3 таблетки Парацетамол и ги счукайте на прах. Добавете ги към шампоана. Но не към цялото количество, а само към онова, което използвате за миене. Втрийте добре получената смес. Само след месец пърхота ще изчезне, а косата ще стане красива и здрава. Парацетамоловата смес ще помогне и при чуплива коса. Резултатът от прилагането наистина си заслужава.

2. Грижа за кожата

Медиците са доказали, че парацетамола има успокояващ ефект върху възпалената и раздразнена кожа. Белите таблетки ще помогнат да се отървете от акнето. За да направите това, счукайте 5 таблетки Парацетамол и ги смесете със 150 мл топла преварена вода. Получената паста се слага директно върху пъпките или се използва като скраб за почистване на черни точки.

3. Грижа за растенията

От голямо значение в живота на растения е най-простият ненаситен въглеводород етилен. Това е хормон при растенията, чиито дефицит може да доведе до смъртта им. Парацетамолът допринася за изработването на въглеродния етилен. Освен това ще спомогне и за унищожаване на вредни бактерии.

За целта е необходимо да счукате 4 таблетки Парацетамол и да ги сложите в литър и половина вода. Редовно пръскайте растенията с тази смес, и вие ще бъдете приятно изненадани.

Бонус съвет

Петна върху бели тъкани се избелват като се сложи смес от счукани 2 броя таблетки Парацетамол, предварително разтворени в малко вода. Нанесете получената паста върху петното. Оставете да изсъхне и сложете в пералната машина. Перфектната чистота е гарантирана.

Кой би си помислил, че конвенционалните таблетки могат да бъдат използвани в подобни ситуации…

Споделете тази полезна информация с приятелите си в социалните мрежи!

Източник: econet.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *