10 трика за контрол на вашето тяло

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Човешкото тяло има уникално устройство. И като на всеки механизъм може да му се приложат някои „хакове“, които ще му помогнат да работи по-добре

Събрахме за вас 10 невероятно прости и ефективни начини, които ще ви дадат възможност да се справите с някои малки и не чак толкова малки ежедневни проблеми.

1. Какво да направите ако гърлото ви дразни или сърби?

Един лесен и бърз съвет от специалиста по уши, нос и гърло Скот Шафер – просто почешете ухото, без значение кое. Това ще ви освободи от неприятното усещане.

2. Не чувате добре какво ви казват?

Отговорът е прост и банален: слушайте внимателно, но с дясното ухо. Тайната е, че дясното ухо по-добре разпознава речта , а лявото – музикалните тонове и нотите. Това се дължи на действието на двете мозъчни полукълба.

3. Яжте по два банана на ден

Защо? Защото те ще:

– намалят риска от сърдечен удар.
– ще увеличат издръжливостта.
– болката в стомаха ще намалее.
– лошото настроение ще изчезне, или поне няма да бъде доминиращо.

4. Страхувате се от инжекция? Ето как да се справите!

Усещането, когато ни бият инжекция не може да се нарече приятно. То дори не е поносимо, понякога. Въпреки това съществува един трик: опитайте се да кашляте. Проучванията показват, че хората, които кашлят по време на интравенозни инжекции, чувствали по-малко болка, отколкото тези, които не го правили. Кашлицата причинява внезапно временно повишаване на налягането в гръдния кош, и така се подава сигнал за болка към гръбначния мозък.

5. Запушен нос? Опитайте метода на доктор Лиза ди Стефано

Методът на доктор Лиза ди Стефано е сравнително прост и лесен: трябва да натиснете няколко пъти с редуване езика към небцето, и след това да окажете натиск върху точката между веждите.

След около 20 секунди запушването стихва. Това се дължи на факта, че специалната пореста кост се „отваря“, и по този начин носът се отпушва.

6. Преяли сте преди сън? Няма проблем!

Този метод помага да се избегнат киселините. Легнете на лявата страна, съветва гастроентерологът Антъни А. Старполи. Така стомахът ви ще бъде по-ниско от хранопровода, и това няма да позволи на киселината да влезе в гърлото. Колкото и да сте преяли обаче, не бързайте да лягате преди да са минали 3-4 часа, съветва още гастроентерологът.

7. Ето как да се справите със зъбобола по най-бърз начин!

Веднага идете на зъболекар! Но, преди това, за да облекчите самата болка, вземете парче лед.

То ще ви трябва да за натъркате V-образния участък от китката, който се намира между палеца и показалеца. Това ще намали болката поне наполовина. Ето защо работи този метод: стимулацията на нервите в ръцете на тази област предизвиква леко изтръпване и блокира потока на сигналите за болка към мозъка.

8. Тече ви кръв от носа?

Вземете парче памук и го притиснете към малката трапчинка, която се намира точно под хрущяла, който разделя носа. След това натиснете силно надолу, съветва доктор Питър Дисмур. Кървенето спира, защото по този начин се притиска важна артерия. Принципът е същият като с турникет. Но ако кървенето не спира 5 или 10 минути е по-добре да се потърси лекарска помощ!

9. Какво да правите ако сте много, много притеснени?

Преди време публикувахме подробна статия за този метод, която предизвика различни коментари.

Ето какво се случва ако духнете палеца на лявата ръка!

Доктор Бен Або подкрепя и препоръчва този бърз способ за успокоение. Палецът на лявата ръка има свой собствен пулс, който може да успокои сърдечната честота. По този начин пръста се охлажда и сърцето започва да бие по-спокойно. Освен това, самото действие ви кара да дишате по-дълбоко, което също има успокояващ ефект.

10. Ръката ви е изтръпнала и скована?

Просто разклатете леко главата от едната към другата страна, съветва доктор Ди Стефано. Сковаността възниква в резултат на притискане на нервните влакна. За предаване на сигнали от мозъка към китката са отговорни нерви, които минават през врата. Затова просто трябва да раздвижите врата, за да премахнете вцепенението в ръката.

Източник: www.quora.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *