Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сигурни ли сте, че ползвате дамските превръзки правилно?

Ползването на дамските превръзки не е кой знае каква философия, нито пък е чак толкова трудно. Ако беше така щяха да ги продават със специални инструкции

дамските превръзки

Дамските превръзки претърпяха истинска революция от началото на 70-те години на 20-ти век, когато първите дамски превръзки са се появили на пазара. Даже не искаме да мислим какво е било преди това… Как точно жените са се справяли с червените дни от месеца… Гумено дъно на бикините, превръзки от плат, после от неудобния и твърд лиглин… Ужас, ужас…

Днес използването на превръзки е много просто. И все пак има някои правила, които жените е добре да си припомнят, а младите момичета – да запомнят.

Дамските превръзки – малко известни, или по-скоро позабравени факти

1. Превръзките не трябва да се ползват всеки ден

Тялото има нужда да диша. Постоянното използване на превръзки провокира развитието на патогенна микрофлора в областта на интимните зони.

Използвайте превръзките само в дните, когато е необходимо. По време на цикъл ги сменяйте на всеки 2-3 часа, особено в първите дни.

Ако не го направите, можете да предизвикате гъбична инфекция, вагинит и други неприятни заболявания, последиците от които могат да бъдат дори безплодие.

3. Изберете правилната дебелина!

Производителите на превръзки няма как да се съобразят с това, че мястото на гениталиите при всяка жена е различно. Пробвайте поне няколко марки и дебелини, докато откриете превръзката, която ще ви пасне. Колкото и обилен да е цикъла, въздържайте се да ползвате нощни превръзки през деня.

4. С аромат или без аромат

Гинеколозите са на мнение, че колкото по-обикновена е една превръзка, толкова по-добре. памучна, без разни гранули и украси е най-добре.

Както няма дезодорант, който да ви предпазва от неприятна миризма 24 часа, така няма и превръзка, която да не тече. Ако бельото е останало чисто след няколко часово носене на една и съща превръзка, това не означава, че всичко е наред. Тази честа практика може да предизвика нещо много по-сериозно от неприятна миризма.

5. Внимателно наблюдавайте себе си!

По-скоро това предупреждение означава внимателно да наблюдавате гениталите си по време на цикъл. Ако забележите зачервяване или подуване, сърбеж в областта на гениталиите, парене по време на уриниране и болка по време на полов акт – незабавно се консултирайте с лекар. Знайте, че всички тези симптоми могат да бъдат причинени не само от различни инфекции.

Това може да е алергична реакция от материала, от който са изработени дамските превръзки.

Колко от вас следят количеството кръв, което отделяте по време на менструация? А колко имат менструални чашки?

Малко жени знаят това, чашките са революционно средство за хигиена, което е абсолютно безопасно за здравето на жените. Чашките са единственото средство, което може да се носи по-дълго. И, освен това, са мега удобни. Заслужава си инвестицията, при всички случаи.

Както сами разбирате, всяка жена знае как се носят дамски превръзки. Но има нюанси, които е добре да бъдат припомняни.

Невежеството не е извинение за възможни заболявания!

Източник: www.mygynecologist.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *