Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Христамян: Проблеми с влагалището се получават след проведена лъчетерапия

Влагалище – същност. Състояние на влагалището и на лигавицата при здравите жени. Болести на влагалището. Нарушена цялост  и язви по лигавицата на влагалището – причини за появата. Терапия. Възстановяване на влагалището след прекарани тежки инфекции, след операции и след лъчелечение. Микрофлората на влагалището се нарушава от  лоша хигиена, от честа употреба на тампони, на контрацептиви или на антибиотици. Млечнокиселите бактерии и млечната киселина намаляват нивото на рН във влагалището. Препарати, които не съдържат естроген са безвредни дори за пациентки с рак на гърдата.

Пред камерата на Credoweb.bg застава д-р Арман Христамян, за да обясни какви болести могат да атакуват влагалището и каква терапия може да бъде назначена.  Д-р Арман Христамян е началник на отделението по „Гинекология“ при КОЦ гр. Пловдив.

влагалище
Д-р Христамян 

Д-р Христамян обяснява, че проблемите с влагалището са различни и варират в широк диапазон. Това са на първо място различни инфекции. Някои от инфекциите протичат без никакви оплаквания от страна на жената, но те могат да бъдат установени при преглед.

Когато жената чувства парене, сърбеж, има зачервяване, течение от влагалището на обилен секрет, тогава тя е наясно, че има проблем и търси лекар.

Проблеми с влагалището се получават след проведена лъчетерапия. При рак на гърдата понякога се налага премахване на яйчниците на жената, защото туморите на млечните жлези са чувствителни към яйчниковите хормони.

Микрофлората на влагалището може да нарушена от  лоша хигиена, от честа употреба на тампони, на контрацептиви или на антибиотици.

Д-р Христамян обяснява, че препаратът Вагилакт е изключително полезен и в същото време не дава странични ефекти върху здравето на жената. Той е богат на млечнокисели бактерии и на млечна киселина, които намаляват нивото на рН във влагалището. Той действа както лечебно, така и предпазващо от развитие на патогенна микрофлора. Препаратът не съдържа естроген и затова е безвреден дори при рак на гърдата. Препаратът е подходящ за приложение след проведена някаква терапия, защото възстановява нормалния баланс на микрофлората във влагалището.

След операции, разрезите в областта на гинеталите при някои жени зарастват доста бавно и трудно. Затова те трябва да използват безвредни препарати, обогатени с хиалуронова киселина или с фитоестрогени.

Друг подходящ препарат е Силвержин. Той се прилага успешно при тежки инфекции на влагалището. Д-р Христамян е имал пациентки, при които лигавицата е свлечена и се получава дифузно кървене. Силвержин е обогатен със сребро, затова неговото действие е толкова ефикасно и скоростно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *