Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АРОМАЗИН / AROMASIN

Съдържа екземестан, силициев диоксид – колоиден, хидратиран; кросповидон, хипромелоза, магнезиев стеарат, манитол, микрокристална целулоза, натриев нишестен гликолат, полисорбат 80, полвинилов алкохол, симетикон, макрогол 6000, захароза, лек магнезиев карбонат, метил-р-хидроксибензоат, восък от цетилови естери, талк, етилов алкохол, шеллак, оцветители

Предназначение

аромазинС АРОМАЗИН се лекува хормонално зависим рак на гърдата в пост менопауза – заболяването в ранна фаза или в напреднал стадий. Медикаментът се прилага след провеждана в продължение на 2-3 години терапия с тамоксифен. Препоръчван е в случаи, когато друго хормонално лечение не е постигнало успехи. Действието на лекарствения продукт потиска образуването на естрогени, като по този начин се контролира хормонално зависимото онкологично заболяване.

Как се приема

Лечението с този медикамент се препоръчва и контролира от специалист. Обичайната доза е една таблетка от 25 мг дневно, приемана по едно и също време, след хранене.

Приемът не трябва да се спира без лекарско указание, дори пациентката да се чувства добре.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този медикамент може да причини странични ефекти от рода на главоболие, гадене, влошено качество на съня, интензивно потене, болки в ставите и мускулите, постоянна и лесна умора. Сред честите оплаквания са световъртеж, болки в стомаха и повръщане, храносмилателни проблеми, диария или запек, обриви, изтъняване на косата и косопад.

В по-редки случаи потребителите се оплакват от сънливост и мускулна слабост. Продължителният прием може да причини промени във функциите на черния дроб. Не са изключени отклонения от нормалните стойности на някои кръвни показатели.

Ако страничните ефекти не са преходни и симптоматиката след прием се усложнява, консултацията с лекар не бива да се отлага. Първа мярка в такъв случай е да се спре приемът на медикамента.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АРОМАЗИН не се прилага при алергия към една или повече съставки на лекарствения продукт.

Не предприемайте лечение с АРОМАЗИН, ако все още имате цикъл.

Медикаментът не се използва по време на бременност или кърмене.

Да не се използва за лечение на деца!

Рискови групи пациентки са жените с бъбречни и чернодробни заболявания, както и с проявена остеопороза. Медикаментите от типа на АРОМАЗИН намаляват костната плътност.

Не бива да шофирате, ако приемът на този медикамент ви прави сънливи и объркани, ако ви причинява главоболие и затруднена концентрация.

Консултирайте се при необходимост с лекар преди прием на АРОМАЗИН, тъй като продуктът съдържа захари.

Взаимодействие с други медикаменти

Едновременното прилагане на този продукт с противоепилептични лекарства и продукти с жълт кантарион отслабва ефекта от АРОМАЗИН.

Да не се приема паралелно с други противоракови или естроген-съдържащи продукти!

Усреднена цена в аптеките – 39 лв за 30 таблетки х 25 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *