Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. Хаджиева: При рак, настоявайте за лъчелечение и радиохирургия, защото щадят органите

Лечение на рак с най-модерни методи и похвати в България. Лъчелечение с помощта на свръх модерна апаратура се постига щадящо за органите топене на туморите и не се налага пострадалият орган да бъде опериран или изрязан, а може да бъде запазен така, че да продължи да функционира нормално както преди. Съпътстваща терапия от лекарства и химиотерапия гарантират пълното излекуване на пациентите с рак. Радиохирургията е най-модерният метод за лечение на тумори от 1 до 5 сеанса. Изключително подходяща за рак на мозъка.

В поредицата „Пулс“ на Канал 3 гостува проф. д-р Татяна Хаджиева. Проф. Хаджиева е пионер в лечението на ракови заболявания с помощта на лъчетерапия и на радиохирургия.

лъчетерапия
Проф. Хаджиева горещо препоръчва лъчетерапия и радиохирургия при рак, защото съхраняват органите и тъканите

Лъчетерапията и радиохирургията съхраняват  органите – не се правят големи операции с тежки последици за пациентите. Водещият метод е лъчетерапията, а съпътстваща е химиотерапията и прием на други лекарства. Туморът се топи изцяло или до минимални размери. Особено важно е за хора, които са получили тумор на гърлото, на ларинкса или на други места, които се оперират трудно.

Лъчелечението се прилага успешно както при рак на гърдата или на гениталиите, така също при рак на дебелото черво и на правото черво (долу към ануса). При рак на правото черво, с помощта на лъчетерапия, пациентът запазва своя естествен анус, а не му се налага да му бъде сложен изкуствен. Това е едно от революционните постижения на съвременната онкология.

Онколозите в България провеждат разяснителна кампания как протича лечението на рак чрез лъчетерапия. Смисълът на лъчетерапията е да запази органите на пациентите като структура и като функции. В момента пациентите са изправени пред 2 възможности – да бъдат оперирани хирургически или да бъдат подложени на лъчетерапия. За тяхно удобство, комфорт и последващо здраве е важно да изберат лъчетерапията. Мнението на специалистите радиохирурзи е важно, те могат да установят, че операция се налага, но пък проведената предварително лъчетерапия ще намали тумора. Така последващата операция ще бъде много по-лесна.

лъчетерапия
Гергана Добрева покани специалист по лъчетерапия

След авариите в Чернобил и във Фукушима, много хора изпитват паника от радиацията и облъчването, наречена радиофобия. Проф. Хаджиева обяснява, че пациентите не трябва да се страхуват, защото радиацията, която се използва при новата свръх модерна апаратура е дозирана и не нанася вреди на тялото, защото страничните ефекти са снижени до минимум.

Спечелен е проект към Европейската комисия, с чиито средства вече са закупени 22 апарата за лъчелечение, които са разпределени на територията на цялата страна. Обучени са 25 нови лекари, които обслужват тази модерна апаратура. Лъчетерапията е заложена като дисциплина в медицината. Студентите са изключително впечатлени от технологичността.

Специалистите по лъчетерапия работят съвместно с физици, които определят дозата на лъчите, начина на защита и други параметри, така че да запазят здравето на пациентите.

Класическото облъчване продължава от 25 до 35 пъти. Това означава от 5 до 7 седмици. С помощта на новите технологии в лечението на рак, облъчването се извършва само 15 пъти. Тази оптимизирана работа отнема само 3 седмици. Такова кратко лъчелечение се извършва при рак на простата, при рак на гърдата, при рак на ларинкса и други.

Радиохирургия – безкръвната хирургия е без разрез, без кръв, без болка. Цялата процедура се извършва от 1 до 5 сеанса. Има пациенти, при които само 1 сеанс е напълно достатъчен.

С помощта на радиохирургия успешно се топят тумори и в мозъка. Това е уникална възможност за пациентите. Не се налага да се отваря черепната кутия, да се прави инструментална интервенция в мозъка, за да бъде изчистен туморът. Радиохирургията е изключително полезна за метастази в лимфните възли и за единични метастази в белия дроб.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *