ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тинктура от чесън при хронично главоболие, за чиста кожа и добро храносмилане

Има много рецепти за тинктура от чесън. Тази, която ви предлагаме днес, има една особеност, с която трябва да се съобразите

тинктура от чесън

Тинктура от чесън са ползвали още в Древен Китай за лечение и профилактика на различни болести. В Тибет правят тинктура от чесън, която се взима по специална схема.

Рецептата за тинктура от чесън, която ви предлагаме днес е от руската народна медицина, и има една особеност, която трябва да бъде спазена.

Макар в нашия сайт да има много рецепти за лечение с чесън, днес ще научите нещо ново. Чесънът помага да отслабнете и да е мощна превенция на рака!

Тинктурата от чесън ще ви помогне да се отървете от паразити в организма, ще подмлади съдовете. Освен това, тя ще съдейства да се отървете от излишния холестерол и ще ускори метаболизма! Но трябва да се спази едно задължително правило, за да се постигне максимален терапевтичен ефект.

Рецепта за тинктура от чесън

  • 200 грама чист спирт /над 40 градуса/
    200 грама обелен и пресован чесън

Подготовка на тинктурата от чесън

1. Важен момент: преди да пресовате чесъна, премахнете сърцевината от чесъна, ако тя е груба и забележима. Младият чесън не може да бъде подложен на тази процедура. Сърцевината се отстранява, за да се предпази инфузията, защото старата сърцевина на чесъна може да има лоши ефекти върху стомашно-чревния тракт.

2. След като пресовате почистения и нарязан чесън, покрийте количеството с алкохол. Нека престои така около десетина дни. Обръщайте буркана от време на време. След това прецедете и съхранявайте готовата тинктура на тъмно и хладно място.

Как се взима тинктурата от чесън?

Както казахме още в началото, тази рецепта за тинктура има една особеност. Тази особеност е премахването на сърцевината на чесъна. Другата особеност е, че няма никаква трудност, свързана с приема, тъй като не се спазват схеми на прием, както и не се броят и изчисляват капки.

Пийте този еликсир на здравето 20 минути преди хранене. Необходимо е да се прави това 2 пъти на ден в продължение на 2 седмици, а след това да си вземете почивка за 2 седмици и да повторете курса още две седмици. Ефектът е невероятен!

Как се отразява на здравето приема на тинктура от чесън?

В рамките на една седмица ще забележите как процесът на храносмилане се е подобрил – няма да имате никаква тежест в стомаха след хранене. Възможно е дори да отслабнете малко по време на приема на тинктура от чесън! В резултат на пречистването на съдовете ще изчезне хроничното главоболие. Сънят ще се подобри. Положително ще се отрази приема на тинктура от чесън и върху състоянието на кожата. Тя ще стане много по-свежа и опъната, а дефектите, като петна и пъпки, ще изчезват!

Противопоказания за приема на тинктурата няма. Разтворена в мляко, чесновата тинктура е напълно безопасна за стомаха. Освен това, отстранената сърцевина на чесъна също няма да предизвиква дразнене на стомаха.

Всъщност, тази хитрост може да я ползвате дори и ако хапвате натурален чесън просто така – за удоволствие и здраве.

Източник: updiet.info

масло със 110 билки
МАСЛО СЪС 110 БИЛКИ – най-добрите билки от света!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *