Кардиолозите предупреждават: пием вода в грешното време и количество!

Ето какво мислят кардиолозите за времето, през което пием вода, както и „правилното“ количество, което трябва да изпиваме

вода
Пием вода в грешното време и количество!

„Пийте колкото се може повече вода!“, четем в почти всяка една статия, свързана със здравословния начин на живот и хранене. Но кардиолозите са на съвсем различно мнение – прекомерната употреба на вода създава допълнителна тежест върху бъбреците и няма никаква полза за тялото.

Как е правилно да се пие вода?

Всеки човек е различен. Затова и нуждите от вода са различни за всеки един от нас. Авторитетният медицински сайт WebMD публикува статия, в която са събрани съветите и мненията на водещи световни кардиолози. Те припомнят 6 класически съвета за прием на вода и една универсална и много точна формула. Количеството течност, необходима на ден може лесно да се изчисли ето по този начин:

(Теглото * 0,03) + (Времето на физическа активност в часове * 0,4) = литра вода – за жени

(Теглото * 0,04) + (Времето на физическа активност в часове * 0,6) = литра вода – за мъже

Ако страдате от сърдечно заболяване или имате проблеми с бъбреците, трябва допълнително да се консултирате с вашия лекар.

Но основният въпрос – как и по кое време да се пие вода, лекарите съветват да следвате тези няколко прости правила

1. Пийте 1-2 чаши вода веднага след събуждане. През нощта тялото ни се дехидратира, така че има нужда от течност. Дали водата ще е чиста, дали ще е с лимон, мед или нещо друго – всичко е въпрос на личен избор.

2. Преди всяко хранене е желателно да се пие по 200 мл вода. Това ще допринесе за ускоряване на метаболизма.

3. Ако пиете кафе или чай, трябва да компенсирате всяка една чаша кафе или чай с чаша вода.

4. Да се пие по време на хранене? Лекарите не са съгласни. Някои смятат, че това е вредно, защото водата разрежда стомашния сок. Други казват, че тя е противопоказна само за хора с ниска киселинност на стомаха.

5. По време на високоинтензивни силови тренировки е необходимо на всеки 20 минути да се изпиват 150 мл вода (обемът на една обикновена пластмасова чаша).

6. Вечер и през нощта е по-добре да не се пие вода, особено от хора, които имат бъбречни заболявания.

Източник: medportal.ru

Изглед на опаковката на продукта Доктор Силвър Dr. Silver
СРЕБЪРНАТА ВОДА, направена с новия генератор за сребърна вода Dr.Silver, е с още повече ползи за здравето

Оценете статията
Оценка 2.8 от 186 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Кардиолозите предупреждават: пием вода в грешното време и количество!

  1. Камен Господинов каза:

    Като пишете статии, прочетохте ли какви щуротии сте написали преди да ги публикувате ! Според тази „медицинска“ статия, средно статистически мъж (с тегло 85 кг при физическа активност 6 часа) трябва да изпива 7 литра вода дневно !!! … Някой да е чувал или виждал човек да пие по 7 литра вода на ден ?????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.