Начало / Болести и лечение / Атон – място, където хората не се разболяват от рак: тайните на дълголетните монаси от Света гора

АЛКАЗАКС БИО – за спешно алкализиране на организма!

Атон – място, където хората не се разболяват от рак: тайните на дълголетните монаси от Света гора

Монасите от Атон не се разболяват от рак. Не, не е така – монасите от Атон не се разболяват и никога не са страдали от рак!

Атон

Атон е едно магично място. Който е бил там знае и го е усетил. Че монасите от Атон не боледуват от страшни болести не е просто легенда. Това доказаха резултатите от изследвания, проведени преди година. Учени от Медицинския университет в Кембридж, както и техни колеги-историци, направили проучвания от различно естество. Те проследили исторически документи, съхранявани в архива на манастира, както и възрастта на монасите, която варира в диапазон от няколко хиляди години. Нещо повече, сега средната възраст на монах от Атон е 94 години!

Този изненадващ факт не учудва жителите на свещената планина. За да са здрави, за да имат отлична физическа и психическа форма, им помага специална диета.

Планинските хора в Света гора са лишени от нездравословни, пълни с вредни мазнини храни. Това е отлична профилактика на всички видове тумори. Монасите не ядат месо, но диетата си разнообразяват с риба и сирене (козе, овче, краве). Почти всичко произвеждат сами. Много важен е факта, че повечето от монасите прекарват времето си във физическа работа на открито – отглеждат зеленчуци и плодове, грижат се за домашните животни и събират билки.

Маслиновата горичка им дава отлични плодове. Монасите ги събират ръчно и произвеждат най-хубавия зехтин в областта. Техен специалитет е билковия зехтин, с който овкусяват голяма част от суровите ястия, които похапват.

Превенция на страшните болести – как живеят дълголетните монаси от Света гора?

Ето техните правила:

1. Избягвайте стресови ситуации, суета, напразни тревоги и гняв. Очистете душата си. Спокойната душа и чистата съвест са най-добрите лечители.

2. Всеки път, когато имате възможност, излезте извън града. Идете в планината и постойте, макар и няколко часа само, в гората.

3. Постепенно се откажете от консервирани, преработени храни, които се продават в магазините. Не яжте салами, не купувайте шоколад. Лесно е сами да си забъркате нещо сладко. Монасите в Света гора почти не купуват захар. Кафето подслаждат с мед, а компотите са натурални.

4. Три пъти в седмицата (понеделник, сряда и петък) спазвайте строг пост. Това правят целогодишно монасите от Атон.

5. Отделете няколко часа на ден за спорт или физически труд.

6. Опитайте се да сложите нещата в ред в интимния живот. Намалете броя на сексуалните актове за 3-4 на месец.

7. Откажете се от вредните навици, като алкохол и тютюнопушене. Пийте червено и бяло вино, което сами сте направили или поне сте сигурни в произхода му.

Такава е философията за живота на монасите от Атон – проста, но ефективна. Никой не ви кара да сложите расо. Опростете живота си, изчистете го от вредни храни и мисли и бъдете щастливи.

Оценете статията
Оценка 3.3 от 197 гласували
loading...

АЛКАЗАКС БИО – за спешно алкализиране на организма!

Избрано за теб


4 коментара

  1. Всичко това е така, но не е само начинът на хранене – има и друго. Всички „нелечими“ болести са болести на духа, т.е. начинът им на живот се различава коренно от нашия не само с храненето. Имах позната, която беше маниачка на тема здравословно хранене и се разболя от рак на 35 г. Всичко е в ума и в духа.

  2. Калиста

    Всичко друго разбирам, но ограничения от сексуална активност ???? не разбирам!!!!
    Монасите по принцип са полово пасивни!

  3. Който нищо не прави не греши.Аз все греша ,понеже не спирам да се опитвам, да уча ,да действам и да не философствам .Бях на Света Гора и винаги като става въпрос за това място то оживява с цялата си прелест в мен . Вярно е вълшебно кътче от рая не може да се разкаже трябва да се преживее.Говоря за природата ,средиземноморски климат,чист въздух иглолистни и широколистни дървета,ароматни храсти ,естествена тишина….Дано успеят да го опазят Гърците,понеже и при тях всичко е мафия палят си горите нарочно ,че да си продават земите по скъпо.

  4. Инж.Надежда Михайлова от Мездра.

    Това за монасите в Атон е вярно, но е вярно и това, че средиземноморският климат там също много ги пази. Друго си е на топло. А защо няма болница за белодробни болни там в района на Атон?Не става въпрос да е в близост до монастирите,а просто България да реши да направи клон или нещо подобно на белодробна болница някъде до Средиземно море там в близост до самото море?Ще бъде чудесно. Толкова ли нямаме право да купим там някъде място за това?

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*