ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Знаете ли защо сусамовото мляко на д-р Крис Кресър ще ви помогне да отслабнете?

Искате да отслабнете? Навярно – да! Но преди това искате да спрете да поглъщате толкова много храна и да се отървете от вредните навици

отслабнете

Отслабнете разумно, така че да не се налага отново да сваляте килограмите, които сте натрупали след диетата. Възможно ли е това? Да, ако не спазвате диета, а се храните здравословно. И, да – ако имате рецептата на една супер вкусна и полезна за вашето здраве напитка. Моля, продължете да четете и разберете защо сусамовото мляко на д-р Крис Кресър ще ви помогне не само да отслабнете, но и да подобрите здравето си.

Повишеният апетит е в състояние не само да ни направи дебели, но и да увреди трайно нашето здраве. Има моменти, в които искаме да погълнем всички бонбони и сладки на света, но ако може без да пълнеем. За съжаление това не е възможно…

За да се справите с желанието да ядете сладко ще ви помогне полезния сусам.

Крис Кресър
Доктор Крис Кресър

Сусамът съдържа голямо количество калций, който се усвоява лесно от организма. Желанието за сладко се появява тогава, когато на организма му липсва калций. Днес ще ви представим една изключителна рецепта за сусамово мляко. Една чаша от тази напитка на ден ще укрепи костите, по-здраво ще стане цялото тяло и ще ви помогне да се справите с преяждането.

Ето я и рецепта за сусамово мляко, което ще ви помогне да отслабнете и да стопирате желанието за сладко

Доктор Крис Кресър е против присъствието на мляко в диетата. Крис Кресър е водещ лектор в сферата на наследственото здраве и палео храненето. Рецептата за сусамово мляко, която той е публикувал в блога си, ще ви улесни значително в борбата с наднормените килограми.

Необходими продукти:

– 100 грама печен сусам
– 1 супена лъжица мед
– 1 литър вода

Как се прави?

сусам

1. Сусамът се накисва в студена вода за 7-8 часа. Колкото по-дълго се кисне сусама, толкова по-вкусно става млякото.

2. Сложете накиснатия сусам в блендера и започнете да го смилате. Добавете меда.

Медът не е задължителен. В интерес на истината сусамовото мляко е вкусно и без мед. Може да добавите няколко фурми или накиснати предварителни сушени сини сливи. Но, ако обичате сладко, сложете мед.

3. Долейте и останалата вода, като намалите скоростта на блендера.

4. Млякото не бива да бъде прекалено гъсто. Може да коригирате това, като добавите допълнително вода. Може да добавите и малко естествена ванилия, ако имате под ръка, или щипка канела.

5. Прецедете млякото през цедка.

6. Не изхвърляйте кюспето, което се е образувало от смления сусам. То може да се добавя към тестени изделия, да се сложи като добавка към домашни овесени бисквитки. Можете да направите и сусамова халва, като сложите допълнително мед. Става много вкусно!

7. Млякото се получава с лек орехов вкус, нежно и сладко. Такова мляко може да се използва за приготвяне на какао, да го добавите към кафето, вместо обикновено мляко – безумно полезно е!

8. Режимът на дозиране на сусамовото мляко, за да победите глада, е прост: 1 чаша сутрин на гладно всеки ден. В рамките на една седмица ще забележите невероятните положителни промени!

100 г сусам компенсират дневната потребност от калций. Препоръчително е това мляко да се дава и на деца. Добавете един банан, докато го блендирате, и ще се получи десерт с невероятен вкус.

Източник: chriskresser.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *